Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Дончева към Радев: Какво ви е съветвал този глупав човек?

Политика

Дончева към Радев: Какво ви е съветвал този глупав човек?

Дончева към Радев: Какво ви е съветвал този глупав човек? - Tribune.bg
Снимка:

„За какво и по какви въпроси те е съветвал, уважаеми? Факт, че е изпратил решение на ВАС до частно лице, не бих го окачествила. Защото това означава, че този човек на всичкото отгоре е глупав. Няма какво да говорим оттам нататък.“ Това заяви Татяна Дончева, лидер на Движение 21, в ефира на bTV.

Тя коментира казуса със секретаря по правните въпроси и антикорупция на президента Румен Радев. Пламен Узунов изскочи по разследването срещу бизнесмена Пламен Бобоков. Прокуратурата показа разговори между двамата, активна комуникация по различни казуси и изпратено съдебно решение на ВАС, преди да бъде подписано от съдията-докладчик.

„Ние сме тежко метастазирини. Не само от размера на корупцията в страната. Опозицията с какво се занимава сега? Занимава се с козата на една баба, случай отпреди две години. Къде са контролните механизми“, попита Татяна Дончева.

„Аз виждам нещата така. Назначавате си за секретар по правни въпроси човек, който няма нищо общо с правото - нито като образование, нито като досегашна работа. Но вие си го назначавате. Той работи там три години. От есемесите може да се види с какво се занимава. Аз бих припомнила още един факт. Когато Пламен Узунов мина през служебния кабинет, се появиха негови снимки с хитлеристка униформа, които си беше качил в личния Фейсбук. Какво означава за един ръководител това положение? За мен би означавало, че този съветник не би могъл да съветва себе си, а още по-малко да съветва мен“, каза Дончева.

И допълни:“За друг може да означава друго. Фактът, че през тези три години служба при Радев бяха прокарани Специализиран съд и списъкът на лицата, които да минават през мелачката на спецсъда, но този президентски секретар не каза нищо. Това означава, че държавният глава няма съветник, който да му каже, че когато списъкът започва с президента и когато се създава такава зловеща институция, жертва може да стане самият президент.“


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

Пророк А сега ще видите,че нито ДБ,нито БСП ще кажат нещо по въпроса.Те се изказват само по фалшиви снимки и информации.Когато им кажеш истината в очите,те мълчат и се правят на ударени с мокър парцал.Дончева няма да им е любимка вече...
28.06.2020 14:36 / Отговор
Тартаковер Г-н "Пророк", Татяна Дончева за действията на главния прокурор Иван Гешев и колегите му е коментирала пред БТВ и това:

„Човекът е завършил полицейската школа, ходи с пистолет на кръста, няма нито интелект, нито задръжки. Ако още плащаме арестите на Цветанов, тепърва ще започват незаконните арести, които ще трябва да плащаме заради Гешев.", 28.08.2019 г.;

„Това са едни милиционери, обучени в школата в Симеоново, за които йерархията е всичко. Там има поръчка, задача, строй се, преброй се и батальонът се строява. Така ще работят.", 12.01.2020 г. --- (https://clubz.bg/92820-tova_sa_edni_milicioneri_porychka_zadacha_batalonyt_se_stroqva)
Това си е Дончева. Кога е била права, преди, или сега? Или ще мислиш избирателно?
28.06.2020 17:40

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети