Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев: Вапцаров надживя опитите на посредствеността да ревизира мястото му в литературата

Политика

Радев: Вапцаров надживя опитите на посредствеността да ревизира мястото му в литературата

Радев: Вапцаров надживя опитите на посредствеността да ревизира мястото му в литературата - Tribune.bg
Снимка:

Румен Радев и Илияна Йотова отдадоха почит пред паметника на Никола Вапцаров по повод 111 години от рождението му.

„Този поет не само, че надживя всички опити на посредствеността да ревизира неговото място в нашата литература, но и остава в сърцата на българите и е преведен на над 90 езика. А антифашистът Вапцаров е символ на една свята кауза, която в последните години новите ревизионисти се опитват да изтрият от нашата история“, каза Румен Радев.

Според него във време когато отново имаме посегателство върху демократичните ценности е важно да се почита паметта на такива хора, отдали живота си в борбата срещу фашизма, мечтали за справедливост и пожертвали се за свободата.


 

Автор

Коментари (4)

РОДСТВЕНИКА НА ВАПЦАРОВ......... ДЯСНА РЪКА НА ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ................ ЧЕРЕП-ФИГУРАНТ-ПСИХОМАЙКИ.....
БЪЛГАРИЙО, ЗА ТЕБЕ ТЕ СЕ ОСРАХА...........
07.12.2020 12:58 / Отговор
75 ГОДИНИ СТИГАТ България няма да излезе от тресавището докато се отдава почит на подобни терористи и национални предатели като Х. Въпцаров, и докато в Българи властта се заема от техните подлизурковци.....
07.12.2020 13:14 / Отговор
75 ГОДИНИ СТИГАТ България няма да излезе от тресавището докато властимащите почит терористи и национални предатели като Н. Въпцаров.Позор.
07.12.2020 13:18 / Отговор
Странно, Фатмакът Радев да говори за "посредственост! И сигурно словото за "посредствеността" пак му е написано от Мис Пиги-Вицето! Най-мазната манипулаторка!
И хайде да не бъркаме таланта и творчеството на поета , с неговата "революционна" дейност! Подпомагал е Кремълските терористи, които са ги спускали с парашут и докарвали с подводници, за правят диверсия в държавата!
Радев трябва да даде заслуженото и на полицая Никола Гешев, който се е борил за държавността, и надали е страдал от..."посредственост"!
Да се надяваме, че и сегашният Гешев ще си свърши работата!
07.12.2020 15:15 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети