Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радевият Иво Христов праща свой сътрудник да плюе Борисов в Брюксел?

Политика

Радевият Иво Христов праща свой сътрудник да плюе Борисов в Брюксел?

Радевият Иво Христов праща свой сътрудник да плюе Борисов в Брюксел? - Tribune.bg
Снимка:

Ето кой е агресивният журналист, който нападаше Борисов по време на вчерашното му изявление

Един от журналистите по време на вчерашното изявление на премиера Бойко Борисов в Брюксел се отличи като изключително напорист и агресивен. Той упорито повтаряше, че Борисов е разследван в Испания.

Оказва се обаче, че питащият не е точно само журналист, работещ за медия. Става въпрос за Георги Готев, който е в Брюксел и като „доставчик на услуги“ на евродепутата от БСП и бивш съветник на президента Румен Радев - Иво Христов.

Иначе е издател на EURACTIV.bg. "За да се избегне уязвимостта на българските медии от натиск, уебсайтът EURACTIV България е юридически базиран в Брюксел. Негов издател е Георги Готев, български и белгийски гражданин със седалище в Брюксел", гласи описанието на сайта.

Доставчикът на услуги в ЕП е физическо или юридическо лице, което е сключило договор за услуги с член на ЕП, за да подпомага работата му в държавата членка, в която въпросният член на ЕП е бил избран. Услугите трябва да бъдат конкретни, точно указани и пряко свързани с упражняването на мандата на члена на ЕП. Договорът се урежда от националното законодателство на държавата членка.

Готев обяснява пред ПИК, че дейността му за Иво Христов не е журналистическа. Освен това не е нает, а Иво Христов му е клиент.

„Сътрудник е съвсем друга категория. Аз съм „сървис провайдър“, т.е. аз му помагам в определен вид дейности, най-вече в „спийч райтинг“, т.е. когато той пише речи на чужд език, аз съм този, който преглежда текстовете, когато те се правят предварително. Консултирам го също по медийни теми - за медийно поведение. Това е. Това е съвсем дребна дейност, която отнема съвсем малко от моето време. … Ако вие пишете, че съм задал въпросите от името на Иво Христов, това ще са пълни глупости и аз вероятно ще реагирам по някакъв начин. Аз съм предупредил, че представлявам "Юрактив България", която е фирма, регистрирана в Белгия. И в случаите, когато някой се опитва да напакости някакъв вид вредителство срещу моята фирма, ще съдя съответната организация по белгийското законодателство“, предупреждава той.

ФейсбукФейсбук

Той е ДС агент с псевдоним „Иванов“ – Георги Готев и син на щатния сътрудник на ДС - Горан Георгиев Готев.

Агент „Иванов“

Георги Горанов Готев

Дата на раждане 07.05.1958 г.

Място на раждане гр. Благоевград

Вербувал го служител о. р. Добри Иванов Младенов на 26.04.1983 г., регистриран на 28.04.1983 г. Ръководил го служител о. р. Добри Иванов Младенов; о. р. Калин Ламбрев Структури, в които е осъществявано сътрудничеството ДС, ВГУ, "ЧЖ" Качеството, в което е осъществявано сътрудничеството-секретен сътрудник агент Псевдоними Иванов Документи, въз основа на които е установена принадлежността към органите по чл. 1 Рег. бланка; дневник; картони – обр. 4 – 2 бр.; лично дело IА-36916. Снемане от действащия оперативен отчет Публична длъжност или публична дейност Зам. главен редактор от 06.06.2006 г. до 31.05.2007 г. Комисията разполага с документи, удостоверяващи принадлежност на Георги Горанов Готев към органите по чл. 1 след 10.11.1989 г.

Щатен служител Горан Георгиев Готев

Дата на раждане 07.12.1934 г.

Място на раждане гр. Маджарово

Качество Щатен служител Структури, в които е работил ДС, ПГУ Документи, свързани с кариерното му развитие Със заповед № 57/ 28.12.1967 г. е назначен за н-к отделение, считано от 15.10.1967 г.; със заповед № С-077/ 28.04.1973 г. е преназначен за зам. н-к отдел. Публична длъжност или публична дейност Зам. главен редактор Доклад на НРС по чл. 16, ал. 2, т. 2 рег. № RB102101-001-04/12-2333/ 01.12.2009 г.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети