Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Съкратиха Ива Митева от парламента

Политика

Съкратиха Ива Митева от парламента

Съкратиха Ива Митева от парламента - Tribune.bg
Снимка:

Нейната дирекция се закрива и се влива в друга

Ива Митева е била освободена от поста директор на законодателната дирекция в парламента. Причината -  закриването на звеното. Освобождаването ѝ е било подписано от председателя на НС.

Предстои въпросната дирекция да се влее в дирекция „Пленарни заседания, парламентарен контрол и финални текстове“.

Митева е определила случилото се като „типична политическа репресия“, пише Offnews.

Съпартиецът ѝ Любомир Каримански написа, че след година на проверки „най-накрая нисшите създания с мисловен процес на амеба“ са решили да съкратят дирекцията на Митева.

„Духовна нищета и страх владеят сглобката - премахването на Ива Митева от НС  = заличаване на професионализма! След едногодишно преследване и назначаване на какви ли не проверки от всички служби в НС без резултат, най-накрая нисшите създания с мисловен процес на амеба, решиха да съкратят дирекцията на Ива Митева. Егото и примитивните знания и умения показват, че дилетантите и имитаторите става все по-безочливи и безочливи, както в НС, така и в изпълнителната власт, която и до ден днешен нарежда на НС, какво да приеме и как да действа! Кант много точно и ясно е казал: „От кривото дърво на човечеството не може да произлезе нищо право“! Срам ме е от Вас!“

Ива Митева беше основният юрист на „Има такъв народ“. През 2021 г. тя беше председател на 45-ото и 46-ото Народно събрание, когато партията на Слави Трифонов беше съответно втора и първа политическа сила. След отпадането на партията от парламента след вота на 2 октомври 2022 г., тя напусна ИТН и по-късно създаде коалицията „Заедно“ заедно с Любомир Каримански (също напуснал ИТН.), с която участва на вота на 2 април 2023 г. и взе под 1% от гласовете на избирателите.

В края на април тази година тя се върна на стария си пост като директор на дирекцията в НС. Този пост тя заемаше още преди да влезе в политиката, както и по време на 48-ото Народно събрание (19 октомври 2022 - 3 февруари 2023 г., когато ИТН не бе във властта - б.а.)

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети