Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ще има среща НАТО-Русия в България?

Политика

Ще има среща НАТО-Русия в България?

Ще има среща НАТО-Русия в България? - Tribune.bg
Снимка:

Прогнозата е на анализатора Георги Харизанов

Възможно е съвсем скоро страната ни да стане домакин на среща между НАТО и Русия. Такава прогноза направи пред БТВ анализаторът Георги Харизанов. Подобен развой на събитията би бил сериозен удар срещу някои анализатори, които разкритикуваха визитата на руския премиер Дмитрий Медведев. А ходът на Борисов да го покани след 11-годишна пауза може да се окаже брилянтно решение.

Иначе посещението на Медведев в България не променя нищо, смята Харизанов. Според него страната ни трябва да е щастлива от факта, че руската компания „Газпром” не иска да участва в проекта за хъб „Балкан”.

„Българската страна ясно постави условията си там, където Русия има най-големи апетити – енергийните проекти. Въпреки тъгата по предишния стокооборот, която изрази премиерът Медведев, руската страна очевидно няма никакво намерение да сваля санкциите върху вноса на европейски стоки, които тя наложи в отговор на санкции, наложени от ЕС”, коментира Харизанов.

Според анализатора, България не губи много от руските санкции, защото износът ни към страни от Европейския съюз е в пъти по-голям. Харизанов допълни, че ако държавата ни иска да се включи в проекта „Турски поток”, трябва само да се погрижи да няма противоречия с европейското законодателство.

„Това нещо не беше спазено предния път около „Южен Поток. Подкрепа – не съм сигурен, че трябва да бъде организирана. Премиерът Медведев каза, че се притеснява да не се повторят порочните практики около ”Южен Поток”, за което руската страна носи огромна вина заради начина, по който беше организиран проектът. Важното е българската икономика да има достъп до енергийни ресурси”, каза председателят на Института за дясна политика.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп