Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. След Коалиционния съвет – партньорите стягат дисциплината

Политика

След Коалиционния съвет – партньорите стягат дисциплината

След Коалиционния съвет – партньорите стягат дисциплината - Tribune.bg
Снимка:

Не може да се разчита на БСП, не е идеята да задоволяваме капризите им, обявиха ГЕРБ и Патриотите

След проблемите с кворума и Изборния кодекс – коалиционните партньори се събраха в Министерски съвет, за да начертаят план за действие. Взето е решение да бъдат съгласувани законодателните програми на партньорите и да бъдат стегнати депутатските редици.

Било е решено още да бъдат ограничени народните представители от участие в парламентарни форуми извън страната.

„Ще ограничим тази задача на парламента, за да разчитаме на кворума, нужен за начало на пленарното заседание“, обяви след Коалиционния съвет председателят на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов.

„Обсъдихме това да не разчитаме на БСП, които играят на варианта „иди ми, дойди ми“. Смятат, че през парламентаризма може да си правят предизборната кампания за изборите. Обсъдихме да съгласуваме законодателните си програми и да стегнем дисциплината. Българският народ е изпратил всички народни представители в парламента да работят, ако БСП са решили да вървят по свой сценарий, това си е техен проблем“, заяви вицепремиерът и председател на ВМРО Красимир Каракачанов.

Той коментира, че не е идеята за задоволяват капризите на БСП, които се дистанцират от реалния парламентаризъм и се отказват от механизмите на опозицията.

„Ще покажем, че сме управляваща коалиция, която ще изпълни управленския мандат, независимо от изборната година, в която влязохме. Може би това ще стане по-делово и спретнато в отсъствието на БСП. БСП доста често с присъствието си умишлено са предизвиквали забавяне“, посочи лидерът на „Атака“ Волен Сидеров.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

КАКА КУРИ-ГОЛЯМАТА ЛЪЖА БЕЗ ТЕРОРИСТИЧНАТА БСП-БКП ПАРЛАМЕНТА ЩЕ РАБОТИ МНОГО ПО-ДОБРЕ!ТЕ СА ЗАПЛАХА ЗА СУВЕРЕНИТЕТА НА БЪЛГАРИЯ С НЕПРЕКЪСНАТОТО ОЧЕРНЯНЕ НА БЪЛГАРИЯ ПРЕД СВЕТА!ЗЛОБАТА И ИНФАНТИЛНОСТТА НА ТИЯ ШИЗОФРЕНИЧНО БОЛНИ ХОРА ОТ БСП СА ЗАПЛАХА ЗА НАЦИОНАЛНАТА НИ СИГУРНОСТ!ГОЛЯМАТА ЛЪЖА,СИНЯТА КУКУВИЦА В ЗАТВОРА!
19.02.2019 14:38 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати