Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. След месеци скатаване – БСП се връщат в НС, за да искат оставката на Горанов

Политика

След месеци скатаване – БСП се връщат в НС, за да искат оставката на Горанов

Снимка:

Плановете бяха да настояват за смяна на цялото правителство, но изборните резултати им попречиха

Както стана ясно вчера – депутатите на БСП най-сетне ще се върнат на работа в Народното събрание.

Депутатите на БСП благоволиха - връщат се в парламента

Още преди да е станало факт „голямото завръщане“ обаче, вече е ясно какво ще бъде първото им действие – ще искат оставката на финансовия министър. Мотивът – възникналите проблеми с партийните субсидии, които управляващите в момента коригират със законодателни промени.

Искаме оставката на министър Владислав Горанов за неправомерно изхарчени държавни средства по Закона за политическите партии. Вината е изцяло на Министерство на финансите, на управляващите. Смятаме да търсим отговорност на министър Горанов за този акт, защото това е изцяло по негова вина“, каза заместник-председателят на парламентарната група Драгомир Стойнев.

За завръщането на БСП в парламента след изборите се знаеше от самото начало на бойкота им. Според собствените им планове обаче то трябваше да се осъществи триумфално след изборна победа.

Вместо това социалистите излизат от евровота със 7% пасив, което обърква плановете им да настояват да оставка на премиера и предсрочни парламентарни избори.  


Коментари (3)

До БСП Моля,ама много ви моля, не се връщайте
29.05.2019 21:42 / Отговор
Ще замерише Ще замерише,стоите си на Посрано
29.05.2019 21:46 / Отговор
ГЕРБ Той парламентът и без БСП си мирише от всякъде.Лоши зАкони, никаква ефективност и качество.Герб послушници и лобисти, добре че поне махна Даниел тъпото.Преди години и ГЕРб во главе с мафиота бойкотираха парламента, сринаха банковата система, енергетиката и т.н.Много ниска подкрепа на евроизборите, купен и корпоративен вот.Пълна корупция и ставане на мафията с властта.
30.05.2019 08:29 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още