Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Тома Биков: Само БСП и Демократична България оказват натиск върху обществените медии

Политика

Тома Биков: Само БСП и Демократична България оказват натиск върху обществените медии

Тома Биков: Само БСП и Демократична България оказват натиск върху обществените медии - Tribune.bg
Снимка:

Готвените промени не засягат свободата на словото, твърди депутатът

Не приемаме обвиненията, че върху БНР има натиск, посочи от парламентарната трибуна народният представител от ГЕРБ Тома Биков в отговор на декларацията на колегата му Александър Симов, че БСП се присъединява към искането за оставката на Боил Банов като министър на културата. Тома Биков се обърна към колегите си социалистите и поясни, че нито те, нито изпълнителният директор на БНР Антон Балтаков разбират, че изменението на Закона за радио и телевизия е законодателен процес.

„Изготвеният закон ще бъде представен на обществено обсъждане, тепърва след това ще се вкара в Народното събрание, след това и ще се гласува. Не приемаме ултиматуми в този момент. Законодателният процес е в самото начало. Директорът на БНР е разочарован заради отпадналата възможност да им се увеличат мандатите и сами да назначават Управителен съвет. Нека си припомним, че протестиращите, включително и БСП - протестираха пред сградата на БНТ точно заради увеличения мандат“, припомни Биков. По думите му именно заради това от ГЕРБ са оттеглили тези предложения.

На упреците на социалистите, че за втори път в рамките на две години ГЕРБ предизвиква криза в БНР, а Министерство на културата изключително арогантно не се е съобразило с предложенията на хората от радиото за промените в Закона за радиото и телевизията, депутатът от ГЕРБ коментира, че готвените промени не засягат свободата на словото и поиска Антон Балтаков да каже кой го е притискал.

„Ако някой иска да подава оставка  - да подава, това е личен акт. Основната цел на закона е да подобри финансовото състояние на БНТ и БНР, да функционират нормално“, изтъкна Биков. Той бе категоричен, че през последните месеци БНР е не просто критична медия към управлението на страната, а се държи като опозиционна медия.

„Ние нямаме нищо против това. Нямаме против това и че водещи по БНР правят политически коментари в ефир, което е в разрез със закона. Само БСП и Демократична България оказват натиск върху обществените медии. Те определят кой да участва в Панорама“, напомни Тома Биков. Депутатът коментира и темата за Фонд радио и телевизия и изтъкна, че този фонд никога не е работил.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Димо Ето още нещо, което свърза БСП и ДБ, само че не само върху телевизиите оказват натиск, а и върху всички, които не са им удобни.
23.10.2020 13:36 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати