Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ЦИК отхвърли жалба на Мая Манолова срещу „Труд“

Политика

ЦИК отхвърли жалба на Мая Манолова срещу „Труд“

ЦИК отхвърли жалба на Мая Манолова срещу Труд - Tribune.bg
Снимка:

От комисията приемат, че медията е написала материала „при упражняване на конституционно признатото право на свобода на словото“

Централната избирателна комисия отхвърли жалба на кандидат-кмета на София Мая Манолова срещу „Труд“. Това стана ясно от становище, публикувано на сайта на ЦИК.

В жалбата се твърди, че в електронното издание на вестник „Труд“ от 26.09.2019 г. и в хартиения брой от 27.09.2019 г. е публикуван материал, озаглавен „Предизборните лъжи на Мая Манолова“ като нова специална рубрика с уточнението, че „три пъти в седмицата вестникът ще публикува подробна информация за неверните изказвания на госпожа Манолова“.

Предизборните лъжи на госпожа Мая Манолова

Жалбоподателят твърди, че изнесените твърдения освен че не отговарят на обективната истина, нарушават изискванията на Изборния кодекс относно воденето на честна и коректна кампания и по-специално чл. 183, ал. 4 ИК, който забранява използването на агитационни материали, които накърняват добрите нрави, честта и доброто име на кандидатите. В жалбата се твърди още, че е необходимо посоченият материал да бъде обозначен като платен и да съдържа информация, че купуването и продаването на гласове е престъпление.

Експертите от ЦИК обаче са счели, че материалът не представлява агитация, тъй като автор не е кандидат, партия, коалиция или инициативен комитет, а редакцията на в. „Труд“ „при упражняване на конституционно признатото право на свобода на словото“.

Ако жалбоподателят се чувства засегнат от разпространен в печатните или електронните медии материал, който го засяга лично той (тя) има право на отговор, като изложи публично мнението си и направи опровержение на твърдяното в съответната медия, се казва в становището на Комисията.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (4)

hahaha Мая след изборите за кмет нагледно ще видиш как от два стола падаш на земята. Даже и галеви не биха те искали в ЮАР все пак не си толкова младичка вече хахахах
28.09.2019 10:38 / Отговор
ivan Всичко е показано,доказва го ТЯ,смешницата!
28.09.2019 21:45 / Отговор
ЦВЕТАНОВА Истината винаги боли. Кое в статията не е вярно.? Това е истината. Всъщност, има ли доклад от М. КОСТИНБРОДСКА, какво е свършила като омбудсман? Не е ли участвала самата тя в законът за банките или се опитваше да убеждава, че тя е над закона чрез протести, крещене и личен пиар. Повече публична показност, отколкото работа. Не си ли получаваше хонорари от Топлофикация? Личност без морал, достойнство, стигнал дъното, като седна в инвалидна количка. Моля, спрете да се изказвате от името на хората! Както аз, така и мн.др.сме пълнолетни, със собствено мнение и право на избор! Всички стават смешни с изказването си "За ХОРАТА", "НАРОДЪТ". Брей, че много обичан народ! Така се прави политика, с популизъм. Аз вярвам на видимите резултати: обновена София, метро, магистрали. ТОВА СА ВИДИМИТЕ РЕЗУЛТАТИ!!!
29.09.2019 09:40 / Отговор
МАКС Ех,смях се до насита с поредните обещания на др.Манолова.Тя буквално ни засипа с блага,благочестие и истини...Кой би устоял,кой не би гласувал за честта и "доброто"име...Да,ама не,както каза един стълб на журналистиката в България! София сега е прекрасна,обновена,с модерни транспортни връзки,с красиви паркове,с много детски градини и площадки,с култура...Г-жа Фандъкова - ТЯ Е и ще бъде!
29.09.2019 17:22 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети