Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Караянчева: Резолюцията за България е политическа, няма да навреди на имиджа на страната ни

Политика

Караянчева: Резолюцията за България е политическа, няма да навреди на имиджа на страната ни

Караянчева: Резолюцията за България е политическа, няма да навреди на имиджа на страната ни - Tribune.bg
Снимка:

Документът ще се ползва единствено от опозицията, категорична е председателката на Народното събрание

Резолюцията, която вчера Европейския парламент прие за страната ни е политическа, коментира пред журналисти във Велико Търново председателят на парламента Цвета Караянчева. „Този документ няма задължителен характер и по никакъв начин няма да навреди на имиджа на България“, подчерта Караянчева. По думите ѝ предходните доклади, изготвени за нашата държава, са показали, че ние се съобразяваме с препоръките на Европа.

„Това, което поехме като ангажимент е да продължим да работим по реформите. За Резолюцията мога да кажа, че се ползва единствено от опозицията. Тя ще е опорна точка и в предизборната им кампания. Още повече, че документът е с двоен стандарт, защото в него не попаднаха забележките на нашите евродепутати – нямаше никаква информация за това, което се случва в Президентството“, изтъкна пред медиите Караянчева.

Тя бе категорична, че на нападките управляващите ще отговорят с делата, които са реализирали. Председателят на парламента даде пример с осигуряването на детски надбавки за всички деца на България, което се очаква да се случи от 2021-ва, както и с увеличението на пенсиите с 50 лв.

„Това е нашият отговор – нещата, които сме направили и които предстоят. Това не са обещания. Това е предизборна програма, която коалицията е приела, когато е встъпила в мандата и ние я изпълняваме. Минималната заплата да стане 650 от следващата година също е сред реалните и постижими цели, които сме си поставили“, допълни Караянчева.

Относно нейната оставка, която бе поискана от ДПС, тя заяви готовност да дебатира по темата, но само при условие, че депутатите успеят да съберат 80 подписа и ги внесат в парламента.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (3)

Очаквайте включване на Тартаковер под тази статия! Не би пропуснал!
09.10.2020 14:25 / Отговор
Тази резолюция повишава имиджа на гражданското общество на България, и показва всички кирливи ризи на хунтата и всички крадливи мутри и подлоги.
09.10.2020 15:57 / Отговор
До анонимения АБЕ ТО НАИСТИНА ИЛИ СО НЕГРАМОТЕН ИЛИ СИ ТЪП ИЛИ СИ НАЦИОНАЛЕН НИХИЛИСТ
ОТ ТАКИВА ТЪПАНАРИ КАТО ВАС МИЛАТА КИ БЪЛГАРИЯ СТРАДА И НИЕ ПОКРАЙ ВАС!
10.10.2020 00:07

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети