Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Ангел Найденов: Не знам БСП да има експертиза за изтребителите F-16

Мрежата

Ангел Найденов: Не знам БСП да има експертиза за изтребителите F-16

Ангел Найденов: Не знам БСП да има експертиза за изтребителите F-16 - Tribune.bg
Снимка:

Аз не се чувствам натоварен или ограничен от позицията на партията и не съм длъжен да я отстоявам, подчертава бившият военен министър

Бившият военен министър Ангел Найденов призна, че поне той не знае БСП да има експертиза за възможностите на военните самолети Ф-16 и „Грипен“.

„Не съм присъствал при формирането на позицията на БСП и ми е трудно да кажа какви са аргументите на съпартийците ми за закупуването на нови изтребители. Но поне аз нямам информация да е правена подробна експертиза и проучване в БСП за параметрите и качествата на „Грипен“ или на Ф-16“. Това каза пред Faktor.bg Ангел Найденов.

Бившият военен министър изрази в свои изказвания досега позиция, че трябва да купим американските изтребители, а не Грипените, които предлага Румен Радев.

„БСП не се е произнасяла „за“ или „против“ Ф-16, а за процедурата и начина, по който се прави предложението за преговорите. Правителството дава право на депутатите да гласуват и сами да преценят, дали трябва да преговаряме със САЩ за закупуването на конкретните изтребители. Аз не се чувствам натоварен или ограничен от позицията на партията и не съм длъжен да я отстоявам. Това, което заявявам, е мое лично мнение и то е въз основата на изследванията ми в областта на отбраната и сигурността. Изчел съм толкова много информация, че без да се възприемам за експерт, смятам, че имам основата, върху която мога да изградя мнението си“, заяви Ангелов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

К.Анкова Вие какво очакване от БСП само си плямпат
15.01.2019 17:58 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати