Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Цветанов: Румен Радев направи коментари, които никой не разбра

Политика

Цветанов: Румен Радев направи коментари, които никой не разбра

Цветанов: Румен Радев направи коментари, които никой не разбра - Tribune.bg
Снимка:

Не искам българският Мадуро да ни води към режима на Венецуела, трябва да се числим към развитите демократични общества

„След срещата си с президенти на 9 европейски страни, Румен Радев направи коментари, които никой не разбра. Благодаря на всички останали участници в срещата, които не са позволили на президента Радев да изкаже своята позиция относно притесненията на всички членки на НАТО от нарушаването на международното право с анексирането на Крим и напрежението в Черноморския регион.

Радев в крайна сметка дори е подписал декларация, в чиято шеста точка се подчертава взаимното безпокойство на държавните глави от действията на Русия в Керченския проток, от незачитането на международното право, както и от хибридните атаки. Всъщност, досега аз не съм чул каква е позицията на Радев за нарушаването на международното право от страна на Русия, защото по време на кампанията си говореше едно, но на първия си Европейски съвет подкрепи удължаването на санкциите“. Това заяви пред журналисти в Кърджали председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов.

Председателят на ПГ на ГЕРБ говори и за визитата на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг у нас, по време на която според него са се дали много ясни послания какво трябва Алиансът да предприеме в Черноморския регион – а именно засилване на предното присъствие, за да се гарантира защитата на всяка една членка.

„Това е позицията на НАТО. Не е констатация на ГЕРБ или президента на БСП и неформален лидер на партията Румен Радев“, отбеляза Цветанов.

Зам.-председателят на ГЕРБ подчерта, че президентът Радев трябва да обясни какво точно е имал предвид с израза, че няма да позволи други държави да решават енергийните проекти на България.

„Нека припомня на Радев, че докато той още беше летец България се присъедини към ЕС и по този начин се задължи да спазва европейското законодателство, сред което е и Третият енергиен пакет. Енергийната независимост може да се осигури само ако спазваме европейските правила. Подобни коментари на президента могат да доведат само до противопоставяне“, посочи Цветанов. По думите му след като Румен Радев зае позицията на Мадуро по случая Венецуела, в обществото започват да се чуват мнения, че Радев е българският Мадуро.

„Аз не искам българския Мадуро да ни води към режима на Венецуела. Ние трябва да се числим към развитите демократични общества, каквито несъмнено са ЕС и САЩ“, подчерта той.

Цветанов бе категоричен, че президентът иска да отклони страната ни от нейния евроатлантически път, като за целта подкрепя посланията на БСП за насочване на страната ни на Изток и използва антиевропейска риторика. „Нека си дадем сметка, че живеем на най-хубавото място в света – Европа. Нека осъзнаем колко много ЕС прави за нас. Наскоро Европейският парламент подкрепи увеличение с близо 4 млрд. лв. на финансирането за България след 2020 година. Това ще бъде най-високият ни бюджет откакто сме в ЕС“, каза още председателят на ПГ на ГЕРБ.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (4)

Цв.Цв. 1.Президентът Радев не е Мадуро, а най-честният и позитивен политик. 2.Той.защитава българските интереси, а не е америкАнско мекере, което ближе задниците на американците, които си мислят, че светът е техен, като Цв Цв. 3.Интелигентните българи са на страната на Радев. 4.Няма анексиране на Крим, просто хората си гласуваха на референдума.
02.03.2019 08:24 / Отговор
Калин Янков След Андрей Луканов, злият гений и трето поколение предател, другият е Цв.Цветанов.
Радев е ГЕНЕРАЛ ОТ Българската армия- истински офицер, а не генерал пожарникар по благоволението на Голият ЦАР.
02.03.2019 13:42
ПИЛОТ Това, че е ШОФЬОР на самолет, не го прави политик. Реално той е един тъп слдафон, на който са му заповядали комунягите какво да прави и той е тракнал с токове... YES ... на руски...
03.03.2019 13:08
ИСТИНАТА УСПЕХ Г-Н ЦВЕТАНОВ. СИЛНА ПАРТИЯ С НА-УСПЕШНИЯТ БЪЛГАРСКИ ПРЕМИЕР, КОЙТО ПОСТАВИ Б-Я НАД ЛИЧНИЯ СИ ЖИВОТ И ЕДИНСТВЕН РАБОТИ В ИНТЕРЕС НА Б-Я. Имаме президент, който цял свят разбра, че работи в интерес на Русия. Не случайно е в изолация от европейските държави. Генерал само на документ. Нито е натовски, нито е морален. Една алчна, злобна и пелтечеща личност. Колкото повече се прави на интересен, толкова повече изпада в конфузни положения с прословутите си гафове. Това говори лошо не само за избирателите му, но и за Б-я.
02.03.2019 18:47 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети