Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Валери Симеонов: Не приемам сериозно заплахите на Каракачанов

Политика

Валери Симеонов: Не приемам сериозно заплахите на Каракачанов

Валери Симеонов: Не приемам сериозно заплахите на Каракачанов - Tribune.bg
Снимка:

ВМРО за стратегията за ромите: Това не е Свещена книга, чакаме корекции и подобрения

„Не се очертава да има коалиционен съвет, а и не мисля, че това е повод за коалиционен съвет. Заплахите не ги приемам много сериозно, а сигурен съм, че и вие също“. Това заяви пред медиите в кулоарите на Народното събрание лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Той коментира стратегията за ромската интеграция, предложена от колегата му Красимир Каракачанов, както и ултиматума на втория, че е готов да излезе от властта, ако не получи одобрение.

„Нашата коалиция е изградена на суверенен принцип, всяка партия има право на мнение, има си собствена програма, така че по този въпрос ще се обърнете към някой от ВМРО. По стратегията вече съм си изразил мнението. Запознах се подробно с нея. В този вид не бих я подкрепил. Трябва да се до изкусури. Но по принцип основните предложения съвпадат изцяло с предложенията в нашата програма, така че ще подкрепим една такава стратегия, сериозно подобрена и коригирана“, каза Симеонов.

Документът е отворен за нужните корекции, увериха от своя страна от ВМРО.

„Това не е Свещена книга, очакваме корекции, очаквамe подобрение, ще направим едно сериозно обществено обсъждане. Основното, което искаме, е да съчетаем многото права, които се дават на ромския етнос с определени отговорности и с определени санкции, когато тази интеграция не се случва. Това е базисното за нас и промяна на политиката за интеграция на ромския етнос в тази посока е важна за нас“, заяви депутатът Искрен Веселинов.

Иначе той определи като резонен ултиматумa на Каракачанов.

„Аз не смятам, че има отговорен политик, който да стои в управлението, ако не може да реализира идеите си. В това отношение мнението на г-н Каракачанов е абсолютно логично. То не е знак на изнудване и извиване на ръце, то има за цел да покаже, че това е базисна основна идея за ВМРО и ние гледаме на нея по най-сериозен начин“, категоричен е Искрен Веселинов.

Моника Гаджанова

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп