Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Цветанов и Каракачанов се разбраха да обсъдят концепцията за ромите

Политика

Цветанов и Каракачанов се разбраха да обсъдят концепцията за ромите

Цветанов и Каракачанов се разбраха да обсъдят концепцията за ромите - Tribune.bg
Снимка:

Коалицията е стабилна, нормално е да има различни мнения, казва шефът на ПГ на ГЕРБ

Вицепремиерът Красимир Каракачанов и председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов ще обсъдят в Мюнхен стратегията за ромите.

„Аз утре ще пътувам за Мюнхенската конференция по сигурността, където ще участвам като говорител по тема, свързана с Черноморския регион. Разбрахме се вечерта с Красимир Каракачанов да обсъдим концепцията му, когато той кацне от Брюксел, за да вземе участие също в конференцията. Коалицията е стабилна, въпреки че някои от колегите имат различно мнение, знаете, че това е нормално и демократично“, заяви Цветанов пред журналисти в парламента.

Той припомни, че поетият ангажимент е за 4-годишен мандат.

„Управленската програма се изпълнява на 100%. и споразумението към настоящия момент не е нарушено от нито една от тези страни. Единственото, което ВМРО и Красимир Каракачанов настояват е да се изпълнят ангажиментите в 100% и да имаме реална интеграция на ромите. Смятам, че няма политическа сила, която да не подкрепи едно предложение, което е свързано със спазването на закона от всички български граждани. Както те получават помощи, така това да е обвързано с техните ангажименти като граждани на Република България, както заплащането на данъците, както и за знанията, които трябва трупат техните деца и трудовите навици, които те трябва да създават, за да са част от икономическия подем на страната“, категоричен е той.

Цветанов обаче подкрепя само част от предлаганите от Каракачанов текстове.

„За някои от текстовете мисля, че трябва да бъдат доста по-обрани, защото трябва да избегнем всякаква възможност за манипулация и да се използва темата в предизборния период по начин, който няма да е от полза за обществото“, заяви той.

По отношение на исканията на БСП за спешна подмяна на ЦИК, Цветанов припомни, че този състав на комисията е избран по Изборния кодекс на Мая Манолова и парламентарното мнозинство, ръководено от БСП през 2014 г.

„ГЕРБ спечели европейските избори през май 2014. Нека да припомним, че 2016 г. ние загубихме изборите за президент точно от тази избирателна комисия. Ние по никакъв начин не си позволихме да вменим вина на ЦИК, че са манипулирали изборния процес и ние сме постигнали резултат за втори. В днешно време при тази публичност и при ЦИК, назначена от БСП, да твърдиш подобни неща, това просто е бягане от отговорност за загубата, която може би ще понесеш и затова, което те разбират, че няма как да спечелят“, каза Цветан Цветанов.

 Моника Гаджанова


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп