Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Василев и Петков: Трифонов е троянски кон, вратата на ПП е завинаги затворена за ИТН

Политика

Василев и Петков: Трифонов е троянски кон, вратата на ПП е завинаги затворена за ИТН

Василев и Петков: Трифонов е троянски кон, вратата на ПП е завинаги затворена за ИТН - Tribune.bg
Снимка:

„Слави Трифонов е човек от Прехода. Той разруши няколко парламента. Той е троянски кон“, това коментира пред БНТ бившият премиер Кирил Петков.

„Научихме, че този тип троянски коне не трябва да влизат в коалицията. Вратата на ПП към ИТН е завинаги затворена“, допълни той.

„Трифонов инициира три референдума и не реализира нищо от тях, когато можеше. Даже Тодор Живков не си е позволявал да концентрира толкова много власт. Това е тоталитаризъм“, допълни го бившият финансов министър Асен Василев.

Петков коментира и темата с оттеглянето от листите на Лена Бориславова и Яна Балникова. По думите му те били „очернени“, но сами щели да решат дали ще останат в политиката.

„Направихме много грешки, но направихме и много добри първи стъпки“, зави Василев.

Той коментира и проблема с газовите доставки. По думите му потребителите са били подсигурени и се оправда, че само два дни не им стигнали да финализират сделката за 7-те танкера.

„Между газа, който получаваме от Азербайджан - от 1 юли получаваме пълния обем от 1 млрд. кубически метра. Със 7-те танкера това е още около 1 млрд. кубически метра. Това покрива напълно всички топлофикации и всички битови потребители на газ. Ние ги бяхме договорили с твърда оферта. Два не ни стигнаха да финализираме сделката.“, смята Василев.

Кирил Петков обясни, че след като са били спрени доставките от „Газпром“, са провели директни преговори с американската компания „Шиниър“ и за 2 седмици са намерили слотове за доставката на 2 танкера втечнен газ.

„Всеки ден си изпращаме заявката към "Газпром", на следващия ден получаваме нула. Ние си искаме газа и не го получаваме. Правим плащането към „Газпромбанк“ и те ни го връщат. Ако служебният кабинет е спрял да подава заявките, това вече ни поставя нас в неизпълнение на договора, но докато ние бяхме на власт всеки ден си подавахме заявките, за да сме напълно в изпълнение на договора“, обясни Асен Василев.

„Ние сме екип. Имам голямо доверие на Асен Василев и той на мен. Ще решим заедно след изборите кой от двама ни ще е премиерът, но няма да е трети“, коментира Петков.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати