Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Заплашваният от МОН: Ангелов нахлу в кабинета ми и обеща да срути всичко

Политика

Заплашваният от МОН: Ангелов нахлу в кабинета ми и обеща да срути всичко

Заплашваният от МОН: Ангелов нахлу в кабинета ми и обеща да срути всичко - Tribune.bg
Снимка:

Нарушени са интереси за 80 млн. лв., предупреждава Кирил Гератлиев

Икономически интереси за 80 млн. лева стоят зад заплахите, които е получавал Кирил Гератлиев, изпълнителен директор на Агенция „Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж, от Ангел Ангелов. Заплахите са започнали след заседание на комитета за наблюдение, на което бил регистриран теч на информация.

На нашия комитет за наблюдение в края на ноември 2018 г. беше използвана непублична информация, която очевидно беше изтекла от управляващия орган. Критиките към мен от г-н Ангелов са за договори, които не са спечелили. Очевидно има нарушени икономически интереси. Очевидно зад тези проекти, които не са се случили, са стояли някакви интереси – дали на него, дали на някой друг извън управляващия орган, аз няма как да знам”, заяви Гератлиев пред БТВ.

Ангелов нахлу в моя кабинет притеснен и използва заплахи – към управляващия орган, към програмата, към агенцията, към мен. Думите му бяха, че ще срути всичко”, подчерта Гератлиев.

Въпреки поведението и заплахите Ангелов не е уволнен, а само изолиран от управлението на проекти. Към момента държавният служител е в болнични. В момента се извършва детайлна проверка на всичко, което е правил Ангелов от септември 2016 г. до настоящия момент.

Гератлиев потвърди също, че през януари на два пъти гумите на автомобила му са били срязани.

Очевидно се държи да бъда сплашен. Логически във времето всяко от събитията, всяко едно от корективните действия, които аз предприемам, води до допълнителна ескалация вътре при нас”, отбеляза Гератлиев.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати