Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Започва регистрацията на партиите за евроизборите

Политика

Започва регистрацията на партиите за евроизборите

Започва регистрацията на партиите за евроизборите - Tribune.bg
Снимка:

ГЕРБ ще спазят традицията да се регистрират първи

От днес започва официалната регистрация в ЦИК на партиите и коалициите за предстоящите избори за Европейски парламент на 26 май.

Управляващите от ГЕРБ, които вчера представиха кандидатите си за вота, се заканиха и този път да спазят традицията и да се регистрират първи.

БСП на няколко пъти отложи обявяването на пълната си листа, но се очаква окончателно имената да станат ясни на 14 април.

Водач на листата на ГЕРБ, които се обединиха със СДС за предстоящия вот, е сегашният еврокомисар на България Мария Неделчева-Габриел.

Водач на листата на БСП е Елена Йончева. След критичен за социалистите пленум се взе решение Йончева да оглави листата, а не Сергей Станишев. Сега въпросът е ще остане ли въобще Станишев в листата, тъй като лидерът на партията упорито и системно твърди, че той не трябва да е там.

Радан Кънев е водачът на евролистата на „Демократична България“. Стана ясно, че сегашният евродепутат Светослав Малинов отстъпил. Това стана, след като два гласа не достигнаха на България в Европейския парламент, за да бъде отложен пакета „Молибност“. Трима български евродепутати не бяха в зала, за да дадат гласа си, а Малинов се оправда със закъснял полет. "Да, България" отиват на изборите със „Зелените“, който обаче ще сменят името си, тъй като се оказа, че вече има друга партия, която се е регистрирала преди тях със същото име.

От АБВ подписаха стратегическо споразумение с шест политически партии за коалиционно участие на евровота. По-интересно е името, което е избрано за новото ляво обединение – „Коалиция за България“. С това коалиционно име допреди няколко години се подвизаваха БСП. И то в момента, в който начело беше Сергей Станишев, а Румен Петков, Георги Първанов и Ивайло Калфин се оттеглиха от червените редици.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати