Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. В МОН се води проверка заради скандалния служител Ангелов

Политика

В МОН се води проверка заради скандалния служител Ангелов

В МОН се води проверка заради скандалния служител Ангелов - Tribune.bg
Снимка:

Съмнения около работата му е имало от година

Притеснителната информация около дейността на Ангел Ангелов е от последните месеци, но съмнения е имало още преди година. Това съобщи просветният министър Красимир Вълчев, който е назначил и проверка в Министерството на образованието. Министърът е получил сигнали и от Ангелов, и от неговият шеф - Кирил Гератлиев. А проверката е назначена преди около 10 дни. 

Сигналите, подадени от директора на на Изпълнителната агенция на Оперативна програма „Наука за образование и интелигентен растеж" Кирил Гератлиев, са за свързаност, конфликт на интереси и изнасяне на информация. Ангелов е подал сигнал за упражнен тормоз и желание да бъде уволнен.

„Тъй като се натрупа информация, бих казал, повече от два или три източника за изтичане на информацията, второ за свързаност на служителя Ангел Ангелов с консултант на име Иво Костов, бяха предприети мерки от страна на изпълнителния директор, освен, че уведоми мен, той е предприел мерки за отстраняване на служителя вътре в процесите, които касаят оперативната програма и конкретно тези операции“, обясни министърът.

Той предположи и че притесненията за уволнени на Ангелов могат да са свързани и с предстоящата годишна оценка на служителите, която се прави през януари.

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети