Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Проговориха двамата замесени в скандала на Йончева: Единият бил тормозен, другият „пришит“

Общество

Проговориха двамата замесени в скандала на Йончева: Единият бил тормозен, другият „пришит“

Проговориха двамата замесени в скандала на Йончева: Единият бил тормозен, другият пришит - Tribune.bg
Снимка:

Очевидно двамата са били в синхрон, но това се проверява, каза днес Кирил Гератлиев

Проговориха двамата мъже, чийто имена изплуваха около обвиненията, отправени преди дни от депутата на БСП Елена Йончева към министъра на културата Боил Банов. Човекът, сочен за информатор на БСП в скандала, бил дискриминиран и психологически тормозен. Другият, за когото днес Кирил Гератлиев обяви, че е бил в синхрон с информатора, се обяви за „изкуствено пришит“ към случая.

„Относно Кирил Гератлиев - той просто използва създалата се ситуация, за да се представи за жертва, вместо да обясни на заместник-министър Сачева и министъра на образованието Красимир Вълчев защо си позволява да упражнява психологически тормоз и да злоупотребява със служебното си положение, за да принуждава експерти от изпълнителната агенция, която ръководи, да напускат работата си под натиск”. Това заяви в позиция, изпратена до NOVA, Ангел Ангелов – човекът, посочен от министъра на културата Боил Банов за информатора на БСП, предоставил записа.

„Аз и още трима колеги още през декември 2018 г., вследствие на дискриминация и психологически тормоз на работното място, подадохме жалба до СРП“, обясни Ангелов.

Ангелов е бил ръководил на дирекцията, която се е занимавала с европроекти в Министерството на културата, стана ясно днес от думите на министър Банов.

Другият, замесен в скандала, чието има също изплува днес в публичното пространство, е Иво Костов. Той пък е консултант по европроекти. „Оказва се, че в управляващия орган има човек, който е в конфликт на интереси с Ангелов. Очевидно са боравели в синхрон“, обясни днес Гератлиев, който изпълнителен директор на Агенция „Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растежи". Гератлиев също твърди, че бил заплашван от Ангелов.

„Хората, които разпространяват обвинения срещу мен и Ангелов, нямат абсолютно никакви доказателства”. Това заяви пред NOVA Иво Костов.

В ефира на NOVA Банов заяви, че Иво Костов и Ангел Ангелов – бивш служител на културното министерство и настоящ на просветното, действали заедно. Двамата целели изпълнението на проекти по начин, който вероятно ги е облагодетелствал.

Иво Костов заяви, че не бил служител на Министерството на културата, а в качеството си на експерт по европроекти многократно бил задавал неудобни въпроси. Колкото до замесването на неговото име в казуса, Костов бил „изкуствено пришит”.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати