Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Безредици и хаос във Франция след мача, загина марокански тийнейджър

Спорт

Безредици и хаос във Франция след мача, загина марокански тийнейджър

Безредици и хаос във Франция след мача, загина марокански тийнейджър - Tribune.bg

Страната преживя ужасна нощ

Безредици и хаос обхванаха почти цяла Франция след полуфинала с Мароко от Мондиал 2022. Недоволни от загубата фенове на африканския отбор на много места влязоха в сблъсък с полицията. За съжаление има и загинало 14-годишно мароканско момче. То е било блъснато на улица в Монпелие и по-късно издъхва в болницата. В социалните мрежи се появиха шокиращи кадри, на които се вижда инцидентът.

Тийнейджърът е бил част от голяма група марокански привърженици, които се движели по улица "Мосон" в южния френски град. Те се натъкнали на автомобил с развято френско знаме през прозореца. Групата се нахвърлила върху него опитвайки се да изтръгне знамето от собственика му. Водачът изпаднал в паника и направил бърз обратен завой, за да премине в насрещното платно и да избяга бързо.

Няколко души от тълпата не успели да реагират навреме и тийнейджърът попаднал под колелата, като получил критични наранявания. Властите потвърдиха, че той е бил откаран в близка болница, но по-късно е починал.

Полицията се бори да поддържа реда в цяла Франция. Около 10 000 полицаи са бъдат мобилизирани в цялата страна, от които 5 000 са разположени в региона Ил дьо Франс около Париж, а около 2 200 - в столицата.

В социалните мрежи също така циркулират множество непотвърдени видеокадри на френски привърженици с френски знамена, които са нападани и бити от марокански фенове.

Безредици избухнаха и в центъра на Брюксел след загубата на Мароко на полуфинала на Световното първенство по футбол от Франция. Белгийски медии съобщават за сблъсък на запалянковци с полицията. Наложило се е служителите на реда да използват водно оръдие.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Мондиал 2022

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети