Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Служебният министър на спорта погази конституцията

Спорт

Служебният министър на спорта погази конституцията

Служебният министър на спорта погази конституцията - Tribune.bg

Очаква се КПКОНПИ да се самосезира след признанията на Кузманов

След Кирил Петков втори министър от служебното правителство на президента Румен Радев май е погазил конституцията, пише NOVSPORT.

"Получавам някаква информация, все пак съм член на ръководството на Международната федерация по модерен петобой. Там патрон е принц Алберт, който е заместник на Томас Бах в  МОК. Чуват се разни неща от извора."

Това е точен цитат от интервюто на служебния министър Андрей Кузманов пред Ивайло Йолчев от вестник "Марица".

Явно интервюиращият просто удобно пропуска факта, че един министър няма как да бъде член на ръководството на федерация, нито българска, нито международна. Защото го поставя в конфликт на интереси. И според конституцията е трябвало да напусне постовете преди да поеме работата.

Сега наред е КПКОНПИ, която трябва да се замосезира след признанията на Кузманов. Защото отново е нарушен законът. Това обаче едва ли прави впечатление на някого в България.

След Киро Канадеца и назначаването на действащ ръководител на БСП в Конституционния съд, явно вече свикваме. А дали Кузманов е напуснал дори поста си в българската федерация?

Година след назначението му няма данни за общо събрание. Вероятно ще видим от отпуснатите бюджети за 2022 г. По новите "справедливи" критерии според него, от които вече се оплакаха всички федерации. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати