Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Челси, Ливърпул и Барселона с победи в Шампионска лига

Спорт

Челси, Ливърпул и Барселона с победи в Шампионска лига

Челси, Ливърпул и Барселона с победи в Шампионска лига - Tribune.bg
Снимка:

Меси се изравни с Раул и Кристиано, фенове издигнаха български флаг с надпис „не сме расисти“, вижте всички резултати от сряда вечер

"Челси" надви драматично "Аякс" с 1:0 като гост в мач от група 8 на Шампионската лига. Победното попадение за лондончани бе дело на влезлия като резерва Миши Бачуай и падна малко преди края.

Мачът на "Йохан Кройф Арена" в Амстердам стартира вихрено - Калъм Хъдсън-Одой и Хаким Зиеш обаче пропиляха добри възможности. Малко преди почивката Куинси Промес отбеляза гол за домакините, но той бе отменен заради засада след разглеждане с ВАР.

"Аякс" бе по-активен през втората част и Душан Тадич нацели дясната греда след час игра. Гостите се активизираха и първо Бачуай пропусна страхотна възможност, но се реваншира в 82-ата минута, когато засече пас на друга резерва - Кристиан Пулишич.

Така "Челси" триумфира в първата битка между два от най-младите и талантливи състави на Стария континент. Англичаните, "Аякс" и „Валенсия“ вече имат по 6 точки на върха в група 8, след като испанците надвиха като гости „Лил“ във Франция.

С шест точки вече е и европейският клубен шампион „Ливърпул“, който разби „Генк“ като гост с 4:1. Последните три гола на мърсисайдци бяха изключително красиви, а с две попадения се отличи Алекс Окслейд-Чембърлейн. Второто на английския национал бе наистина запомнящо се и той бе заменен в заключителната част на срещата, за да получи аплодисментите на публиката.

Феновете на мърсисайдци обаче забъркаха расистки скандал с банер, който бе отнет от клубната управа и тя веднага реагира остро със съобщение в официалния си сайт. На стадиона пък имаше и български привърженици, издигнали българския флаг с надпис „ние не сме расистки“.

Междувременно Лионел Меси вкара „дежурното“ си попадение при успеха на „Барселона“ с 2:1 над „Славия“ в Прага, за да влезе в историята като един от тримата футболисти, разписали се срещу 33 различни отбора в Шампионската лига. Другите двама са Раул и Кристиано Роналдо.

Ето и всички резултати от мачовете, играни в сряда вечер:

ГРУПА Е

Залцбург - Наполи 2:3
0:1 Дрис Мертенс (17)

1:1 Ерлинг Хааланд (40-д.)
1:2 Дрис Мертенс (64)
2:2 Ерлинг Хааланд (72)
2:3 Лоренцо Инсиние (73)

Генк - Ливърпул 1:4
0:1 Окслейд-Чембърлейн (2)

0:2 Окслейд-Чембърлейн (57)
0:3 Садио Мане (77)
0:4 Мохамед Салах (84)
1:4 Стивън Одей (88)

ГРУПА F

Интер - Дортмунд 2:0
1:0 Лаутаро Мартинес (22)
2:0 Антонио Кандрева (89)

Славия Прага - Барселона 1:2
0:1 Лионел Меси (3)
1:1 Ян Борил (50)
1:2 Петер Олайинка (57-авт.)

ГРУПА G

Лайпциг - Зенит 2:1
0:1 Ярослав Ракицкий (25)
1:1 Конрад Лаймер (49)
2:1 Марсел Забитцер (59)

Бенфика - Лион 2:1
1:0 Рафа Силва (4)
1:1 Мемфис Депай (70)
2:1 Пици (86)

ГРУПА Н

Аякс - Челси 0:1
0:1 Миши Батшуай (86)

Лил - Валенсия 1:1
0:1 Денис Черишев (63)
1:1 Джонатан Иконе (90)


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети