Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. ДРАМА В ЛОНДОН: Доминик Тийм надви Джокович и е на финал

Спорт

ДРАМА В ЛОНДОН: Доминик Тийм надви Джокович и е на финал

ДРАМА В ЛОНДОН: Доминик Тийм надви Джокович и е на финал - Tribune.bg

Мачът продължи почти 3 часа

Австриецът Доминик Тийм ще играе за втора поредна година за титлата на Финалния турнир на АТП на осемте най-добри през сезона в Лондон. Той надделя в изключително оспорван и драматичен мач над водача в световната ранглиста и петкратен победител в турнира Новак Джокович (Сърбия) със 7:5, 6:7(10), 7:6(5) след 2:54 часа. Австриецът пласира 12 аса и не допусна пробив в срещата, като отрази и трите шанса за брейк на съперника. Той взе аванс след пробив в 11-ия гейм на първия сет при единствената си възможност.

Във втората част Джокович пропиля два поредни сетбола, след като при 6:5 дръпна с 40:15 при подаване на съперника, но в последвалия тайбрек сърбинът отрази четири мачбола, като при втория от тях Тийм направи двойна грешка. В крайна сметка след 9:10 точки сърбинът взе три поредни разигравания, а с това изравни резултата.

В третия сет двамата доминираха на сервис и нямаше нови възможности за пробив. Логично се стигна до решаващ тайбрек, в който Джокович поведе с 4:0, но последва серия от шест безответни точки за Тийм, който в крайна сметка стигна до победата с шестия си мачбол. На финала утре той очаква победителя от двубоя по-късно тази вечер между Даниил Медведев (Русия) и Рафаел Надал (Испания).


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати