Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. ИЗВЪНРЕДНО: Нови избори за президент на БФС ще има на 18 март догодина

Спорт

ИЗВЪНРЕДНО: Нови избори за президент на БФС ще има на 18 март догодина

ИЗВЪНРЕДНО: Нови избори за президент на БФС ще има на 18 март догодина - Tribune.bg

309 футболни клуба подписаха декларации за това

Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов обяви във "Фейсбук", че предстоящият конгрес на футболната централа през март ще бъде изборен. Бившият нападател на ЦСКА, Тотнъм и Манчестър Юнайтед разкри, че до вчера е събрал декларации от 309 клуба, съобщава NOVSPORT. Ето какво написа Бербатов в социалната мрежа:

"Към футболната общественост в България - Конгресът на БФС през март 2022 г. ще бъде изборен!

309 са декларациите, събрани до 20 декември 2021 г. за това Конгресът на БФС през март 2022 г. да бъде изборен и да премине по конкретен дневен ред. Промяната в ръководството на футболния съюз идва и е неизбежна. Продължаваме да работим и броят на декларациите ще бъде още по-голям. Работим по Устава на БФС и по закона. Знаем и за писмата, които БФС събира чрез зоналните ръководители.

Писма, които нямат никаква юридическа стойност. Огромен брой от клубовете в страната се съветваха с нас какво да правят. Истината е, че страха от това как БФС ще реагира спрямо инакомислещите все още го има. Клубовете се притесняват, че може да започне чистка и изключване на клубове, подкрепили “Промяната” и нашия екип.

На всички казахме да подписват тези писма - че нямат отношение към правата им относно редовния конгрес, че там ще могат да сменят ръководството на футболната централа. Сега от БФС ще извадят 300-400 от тези писма и ще се опитат да ги представят като директна подкрепа за тях.

Клубовете обаче няма да им повярват, защото знаят, че зад тези писма не стои истинска подкрепа, а само финтиране на апарата на БФС. Нека в централата в Бояна си живеят с тази заблуда, ако въобще й вярват. На конгреса ще се сблъскат с реалността. (Р)Еволюцията идва!"

Справка на NOVSPORT показа, че право на глас на 18 март ще имат 670 клуба. Което означава, че 224 подписа са достатъчни, за да може на 18 март да се избира президент на БФС с конкретен дневен ред. А бройката 309 клуба подкрепили декларацията и каузата на екипа на Бербатов, на практика показва, че изборът е предопределен...... 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети
АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати