"Шивачево е малък град в Община Твърдица и аз като кмет на красивото ни градче винаги съм искала да се случват хубави неща, да се организират събития, мероприятия и да има алтернатива за забавления и спорт на младите хора. За всички е ясно, че спортът е част от пълноценния живот и основа за здраво младо поколение с ценности и самодисциплина. Всеки трябва да може да спортува без ограничения на възрастта и района, в който живее. В нашия град възможностите за спорт и развлечения на младите не са много, затова се стремя да давам всичко от себе си, за да ги развиваме.

В Шивачево функционира клуб по борба, който е основан през 2016 г. и носи името на олимпийския медалист по борба Михо Дуков, роден в нашия град. Клубът работи с деца от 1-ви до 12-ти клас.
 
Другата възможност за младежите ни е певческата фолклорна група и танцовия състав при Народно читалище „Просвета – 1898“.

Преди време към мен с молба за съдействие за пререгистрацията на футболния клуб се обърнаха футболистите от Шивачево. Аз приех присърце молбата им, защото спортът пази младите от агресията, опасните изкушения на съвремието, а освен това повишава качеството на живот на всички. Спортът и младежките дейности са път, по който трябва да вървим, за да осигурим перспектива за младите и да възпита у тях самодисциплина. Спортните успехи са значими за привличането на младежи в клубовете. Забелязва се тенденция всеки град да развива един спорт, който да е конкурентен на национално и европейско ниво.

Спортът не е никак маловажен за развитието на регион. Въпреки демографската обстановка и всички останали трудности, които срещат спортистите и треньорите, успехите са факт. Културата и спортът носят престиж и гордост - както на даден град, така и на държавата като цяло. Футболният ни клуб си има Управителен съвет, който взема решенията. Организират се състезания и участия в турнири за младите ни футболисти.

За мен като кмет на град Шивачево е важно да се развиват дейности в града ни, които са в полза на младите хора и на местната ни общност. Интересува ме социалният характер на спорта за моите съграждани. Със съдействието и финансовата подкрепа на Община Твърдица отборът има възможност да участва в турнири и състезания. 

Последният турнир, в който участваха футболистите от ФК Стандарт (Шивачево) беше на 22 септември 2021 г. Децата и техните наставници тренират, печелят и са щастливи. За мен това е важното. Категорично съм против името ми да се намесва в дейността и решенията, които се вземат в клуба. 

Пожелавам успех на младите ни футболисти, защото макар и малък град, с гордост мога да твърдя, че сме дали много на българския спорт!".