Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Шест футболни школи от София протестират срещу вандалщината пред БФС

Спорт

Шест футболни школи от София протестират срещу вандалщината пред БФС

Шест футболни школи от София протестират срещу вандалщината пред БФС - Tribune.bg

Вижте декларацията

Шест футболни школи и клубове от София, които тренират деца на Национална футболна база "Бояна", изпратиха декларация до спортната редакция на БТА. В нея те обявиха, че са силно разтревожени от случващото се е последните дни пред комплекса заради протестите срещу ръководството на Българския футболен съюз. Те настояват отговорните институции да предприемат необходимите мерки за успокояване на напрежението. Подписалите са Академик 1947, РМФ (София), Айматрикс, Сердика, Арес и Талант.

ЕТО И ТЕКСТЪТ:

"Ние, представителите на посочените по-горе футболни школи и клубове сме силно разтревожени от случващото се е последните дни пред Национална футболна база "Бояна".

В качеството на наематели на тази база сме сериозно възпрепятствани да изпълняваме дейността си.

В четвъртък следобед бяхме принудени да отменим всички наши занимания на базата заради организирания протест от клубовете, подкрепящи Димитър Бербатов.

Палатковият лагер, който беше изграден от фенове на ЦСКА в началото на седмица пред входа на базата, притеснява децата от нашите школи. Родителите им са разтревожени за тяхната сигурност, когато идват на тренировки.

Ние категорично заявяваме, че това не е начинът да създадем интерес у децата към футбола. Напротив - обратното е, отблъскваме ги и ги отказваме от любимата им игра.

Искаме ясно да заявим, че до този момент ние не сме имали никакви проблеми в отношенията с нашия наемодател Национална футболна база "Бояна". Срещали сме разбиране и коректност за всичко и нямаме причина за недоволство. Напротив!

С тази наша декларация искаме да призовем отговорните институции да предприемат необходимите мерки, за да предотвратят ескалиране на напрежението пред Национална футболна база "Бояна". Настояваме сигурността и свободният достъп до нашето работно място да бъдат гарантирани на всяка цена!, се казва в декларацията на футболните клубове".


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати