Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Кралев: С Румъния, Гърция и Сърбия имаме самочувствието за домакинство на голям футболен форум

Спорт

Кралев: С Румъния, Гърция и Сърбия имаме самочувствието за домакинство на голям футболен форум

Кралев: С Румъния, Гърция и Сърбия имаме самочувствието за домакинство на голям футболен форум - Tribune.bg
Снимка:

До края на 2019 г. ще е ясно дали и колко стадиони ще строим

София, Пловдив, Варна и Бургас са единствените български градове, които могат да домакинстват мачове на двете футболни първенства, за които кандидатура подготвят България, Румъния, Гърция и Сърбия. Представители на четирите страни се срещнаха днес в Бояна.

Четирите държави имат самочувствието, че могат да се справят с такова домакинство, увери пред БНТ министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

При следващата среща - на 12 април в Солун, ще бъде подписан меморандум, а до края на годината след като експертна група анализира всички икономически параметри, плюсове и минуси, ще се вземе окончателно решение за общата кандидатура.

През април всяка страна ще представи доклад какви стадиони може да построи. Само Румъния отговаря на тези критерии сега.

Ако участваме в организирането на Световно първенство, трябва да построим 4 стадиона с капацитет 40 000 души. За европейско стадионите са 3, с капацитет около 30 000 души. Грубо цената е 1000 евро на седалка. Един стадион, по груби сметки, е между 60 000 и 80 000 евро.

„Бразилия и Южна Африка се справиха със световно първенство, при много по-лошо икономическо състояние и политическа криза“, коментира още министърът на младежта и спорта.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати