Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Лео Меси се оправи, ще играе на финала

Спорт

Лео Меси се оправи, ще играе на финала

Лео Меси се оправи, ще играе на финала - Tribune.bg

Вижте подробности

Звездата на Аржентина - Лионел Меси, поднови пълноценни занимания с отбора и е на 100% готов за финала на Световното първенство срещу Франция. Капитанът на "гаучосите" се оплакваше от болки в  адукторите след полуфинала срещу Хърватия и пропусна две занимания. Вчерашната тренировка на Аржентина обаче премина без Лаутаро Мартинес и трайно контузения Папу Гомес.

Последният със сигурност пропуска финала, a да играе поне веднъж във важен такъв жадува всеки футболист. За Лионел Меси тази мечта 48 пъти се превърна в реалност. Утре виртуозът с топка в краката от Аржентина за 49-и път ще вземе участие в решителен за трофей двубой. И то не кой да е, а най-важният - финалът на световното първенство. В Катар срещу Франция 35-годишният нападател ще продължи феноменалната си серия.

За купата от мондиал Меси ще спори за втори път след 2014 г., когато родината му загуби с 0:1 от Германия в Бразилия. Първия финал в кариерата си аржентинецът играе през 2005 г., когато вкарва 2 гола срещу Нигерия в последния мач от световното до 20 г. и така има огромен принос за титлата, а последният бе в края на юли - за суперкупата на Франция.

Статистиката на Меси в мачове, в които се оспорва златото, е впечатляваща. 7-кратният носител на “Златната топка” ликува в 30 от тях. Най-вероятно обаче Лео би заменил всички тези трофеи, както и индивидуалните си отличия, срещу победа утре срещу Хърватия. Тя ще короняса бляскавата му кариера с най-ценната купа - световната. Така финал №49 ще остане завинаги №1 за него.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Мондиал 2022

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети