Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Венци Стефанов с нова атака срещу Бербатов и спортния министър

Спорт

Венци Стефанов с нова атака срещу Бербатов и спортния министър

Венци Стефанов с нова атака срещу Бербатов и спортния министър - Tribune.bg

Вижте подробности

Венцеслав Стефанов обясни, че вчера е чакал дълго кандидата за президент на БФС Димитър Бербатов, който обаче така и не се появил във футболната централа в "Бояна". Босът на Славия зададе въпрос на легендарния реализатор, а отвори дума и за поколението от САЩ`94. 

"Не дойде момчето. Чаках, чаках, но не дойде. Ха-ха, ама вие мислехте, че ще дойде ли? Значи вярвате в задгробния живот! Дай му да се крие. Страхът е по-силен от тока. Той се крие зад марионетки, зад деца и зад фенове-наемници. Защото това са наемници. Щях да го попитам защо толкова се натиска да става президент на футболния съюз? Само Димитър Бербатов ли е решението? Само той ли се вълнува от бъдещето на българския футбол? И щях да попитам как ще оправи футбола? Как? Говори някакви общи приказки, празни приказки. Как ще оправиш футбола, момче?", коментира Стефанов.

"Вижте, Бербатов беше много добър футболист, има място в българския футбол. Същото важи и за Стилиян Петров. Но не да са на върха на пирамидата! Това става постепенно. Какъв опит има Бербатов във футбола, след като се отказа? А Стилиян? Мартин Петров, моите уважения, не е за ръководител във футбола. Има голям опит, добър футболист беше, може да помага с присъствие, със съвети. Ама да седнат да управляват с техните общи приказки - единият от Англия, другият от Испания. Такова Skype-управление няма да доведе до нищо добро", продължи босът на Славия.

"Щях да попитам Бербатов и колко лични пари е дал за фондацията? Лев и петдесет. Дайте да не си говорим глупости. Кой финансира кампанията на Бербатов? Да излезе и да каже! Откъде Бербатов има пари за тези обиколки из страната? Чудя се онзи човек с парите докога ще ги търпи. 

Големият проблем в българския футбол, а и спорт, е отсъствието на държавата. Спортът трябва да бъде държавна политика. Поколението от САЩ'94 е продукт на системата преди 1990 г. Трите коня също са продукт на онази система, защото до 1998-1999 г. все още имахме инерция. Точно по това време те се изстреляха от ЦСКА. Постепенно обаче замря всичко - базата, първенствата между училищата, кварталните състезания, военното първенство и всякакви други. Никой от политиците не се интересуваше от спорт. Кой направи нещо за спорта? А другите държави и футболът като цяло се развиха страшно много - едно е да играеш с Германия през 1995 година, друго е през 2015-а. За това време при нас всичко се разруши, а германците излетяха в космоса. И не само те. Държавата и държавната политика е в основата на всичко", каза Венци Стефанов.

"Министърчето сега чегърта. Гледам маха разни специалисти, слага разни от Лесотехническия университет, разни адвокатчета. Леле! Това чегъртане ли е или замазване? Какво общо имат тези адвокатчета със спорта? В началото на 90-те години имахме един бракоразводен адвокат за премиер, какво направи? Нищо с големи букви. Поиска вот на доверие и беше сапунисан. Чао!", добави босът на Славия.

"Много се плюе по поколението от САЩ'94, но когато падна Иван Славков те имаха опит извън терена. Трите коня сега какво искат? Готови ли са? Михайлов беше заместник-министър на спорта и вицепрезидент на Батето, Костадинов беше директор и вицепрезидент в ЦСКА, Сираков беше треньор в Славия, а при мен изпълняваше и функции на спортен мениджър, после стана директор в Левски, Лечков беше президент на Сливен и кмет на града. Не са дошли от нищото. Мартин Петров какъв е бил досега във футбола? А другите? Ако Трите коня не бяха правили проблеми на Стоичков, Христо щеше да е много успешен треньор на националния отбор. Ето, аз да ви кажа - със Стоичков щяхме да се класираме, ако Трите коня бяха на място. За другите от САЩ'94 да говорим ли? Петър Хубчев, сериозен треньор, смени вече доста отбори, постигна някакви успехи. Краси Балъков също направи кариера, симпатичен ми е. Беше направи петгодишна концепция за националния отбор. 

Любо Пенев не го познавам лично, може да е добър човек, но има страшно его. Когато си мислиш, че си над останалите и не те вълнува чуждото мнение, си загубен. Майка ми казваше, че парите не са за будали. Трифон, Бог да го прости, работеше първо в Етър, после в Зоналния съвет на Велико Търново, и си вършеше много добре работата. А тези сега какво? Добър ден, дайте ни да управляваме и ще оправим всичко! Ама как? Това ми е въпросът", завърши Венцеслав Стефанов пред Спортал.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

attropo Когато една червена СВИНЯ,забогатяла *много законно*,се появява и дава оценки единственото което мога да направя е да повърна върху нея!Добре е,че Лахезис е записала на негово име *женска челяд*,нещо характерно за такива червени дебили и лизачи на рушляците!
06.04.2022 00:27 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати