Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Юнайтед нанесе сериозен удар по шампионските амбиции на Сити

Спорт

Юнайтед нанесе сериозен удар по шампионските амбиции на Сити

Юнайтед нанесе сериозен удар по шампионските амбиции на Сити - Tribune.bg
Снимка:

"Червените дяволи" спечелиха с 2:1 дербито на Манчестър

Манчестър Юнайтед постигна драматична победа с 2:1 в градското дерби със Сити от XVI кръг на английската Висша лига. Така шампионите загубиха за едва втори път у дома през последната година и вече изостават с 14 точки от лидера Ливърпул, който по-рано през деня победи Борнемут с 3:0.

В 20-ата Рашфорд проби в наказателното поле и бе съборен от Бернардо Силва, а след намесата на системата за видеоповторения бе отсъдена дузпа. Потърпевшият застана зад топката и във втори пореден мач се разписа от наказателен удар, за да открие резултата в дербито с точен изстрел в 23-ата минута.

Не след дълго английският национал пропусна изгодна възможност, след което нацели и гредата.

Така се стигна до 29-ата минута, в която гостите осъществиха поредната си образцова контраатака и поведоха с 2:0. Антони Марсиал започна и завърши нападението с плътен изстрел в близкия ъгъл след двойно подаване с Даниел Джеймс.

Джон Стоунс получи контузия и отстъпи мястото си на Никлас Отаменди, който в 72-ата минута стреля с глава, но встрани от вратата.

Аржентинският защитник все пак успя да намали резултата с гол в 85-ата, а веднага след това Давид де Хеа направи ключово спасяване след изстрел на Габриел Жезус по диагонала.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати