Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. ВИСША ЛИГА: Ливърпул наказа шампиона и погледна към титлата

Спорт

ВИСША ЛИГА: Ливърпул наказа шампиона и погледна към титлата

ВИСША ЛИГА: Ливърпул наказа шампиона и погледна към титлата - Tribune.bg
Снимка:

Манчестър Сити загуби с 1:3 на „Анфийлд“ след два бързи гола в началото

Отборът на Ливърпул направи решителна крачка към първа шампионска титла от 30 години насам, след като победи прекия си конкурент за първото място в английската Висша лига Манчестър Сити с 3:1 в дербито от XII кръг.

Двубоят на „Анфийлд“ започна вихрено и още в шестата минута „гражданите“ имаха претенции за дузпа за игра с ръка в наказателното поле на Трент Александър-Арнолд, които бяха подминати от рефера Майкъл Оливър, а при последвалата контраатака Ливърпул поведе в резултата със страхотен изстрел от далечно разстояние на Фабиньо.

Само седем минути по-късно „червените“ удвоиха преднината си след образцова контраатака, прецизно центриране на Александър-Арнолд и точен удар с глава на Мохамед Салах.

Гостите изглеждаха шокирани и трудно стигаха до чисти голови положения, докато мърсисайдци се задоволиха да се защитават и да чакат нови шансове на контра.

Шест минути след почивката домакините нанесоха решаващия удар, тъй като Садио Мане покачи на 3:0, също с глава, след чудесно центриране отдясно на капитана Джордан Хендерсън.

Възпитаниците на Пеп Гуардиола успяха да върнат един гол едва в 78-та минута чрез Бернардо Силва, но силите им не стигнаха за повече и те записаха третата си загуба от началото на сезона.

По този начин Ливърпул продължи с почти перфектното си представяне от началото на сезона и вече има преднина от осем точки пред вторите Лестър и Челси, както и цели девет пред днешния си съперник и шампион, който вече заема четвърта позиция. /БГНЕС


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети