Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Борислав Цеков: В тези избори в САЩ има фалшификации като в африкански държави

Свят

Борислав Цеков: В тези избори в САЩ има фалшификации като в африкански държави

Снимка:

Съдебните битки между двамата кандидати за Белия дом трябва да приключат до 14 декември

В американските избори се правят фалшификации като в африкански държави, посочи пред БТВ юристът и основател на „Европейско Тръмп общество“ у нас Борислав Цеков. Той уточни, че на места в изборните секции отвъд океана били изгонени наблюдатели, на други били спуснати пердета върху прозорците, за да не се вижда какво и как броят. В списъците имало и мъртви души - хора, родени през 1870 г.

Цеков е запознат с тези видове манипулации още от студентските години през 1990 г., когато американци са идвали у нас да преподават и са давали пример с фалшификации на изборите в африканските държави.

Юристът е категоричен, че в САЩ ще последват обжалвания на вота от страна на загубилия кандидат.

„В Джорджия, където разликата между двамата претенденти е изключително малка, който и да спечели, другият ще обжалва в съда“, изтъкна Борислав Цеков. Той разясни защо тази година гласуването по пощата се е превърнало в проблем.

„Досега, който е искал да гласува по пощата, се е обаждал предварително. Сега заради коронавируса от пощите са изпратени бюлетини на всички, независимо дали ще гласуват или не“, коментира наблюдателят.

По думите му по този начин в Уисконсин, например, имало 130 000 гласа повече за Байдън, без в този масив да има и един глас за Тръмп. Това е крайно съмнително за екипа на настоящия президент и затова там ще има повторно броене.

„Съдебните битки трябвало да приключат до 14 декември, когато се събира избирателната колегия, но не е сигурно, че няма да се проточат“, коментира Цеков. Той посочи, че едно от достиженията на Тръмп е възраждането на републиканската партия с над 70 млн. души, гласували за нея.  


Коментари (3)

Браво, че го публикувате! Агитпропа предпочита "Евгений Дайнов пред Dir.bg: Байдън ще върне традиционната американска политика на Балканите"
06.11.2020 09:42 / Отговор
Цеков, Ами нали имат активна регистрация? Твоят рижавчо губи изборите, а ти си губиш съответните суми, това ти е проблемът!
06.11.2020 14:59 / Отговор
US Г-н Цеков, нима не разбрахте, че има обяснение за масива данни само за Байдън?! Това го обясниха преброители: гласовете за Тръмп и съответно за Байдън се разделят на две големи купчини и се въвеждат в системата съответно наведнъж голям брой данни.
07.11.2020 02:47 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още