Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Конгресът ограничи правомощията на Тръмп за военни действия срещу Иран

Свят

Конгресът ограничи правомощията на Тръмп за военни действия срещу Иран

Снимка:

Резолюцията задължава президента да не започва военни действия срещу републиката, докато администрацията му не получи разрешение от Конгреса, съобщи ТАСС.

Камарата на представителите на САЩ одобри резолюция, ограничаваща правомощията на президента на САЩ Доналд Тръмп в използването на въоръжените сили на страната срещу Иран без съответното разрешение от законодателите. Заседанието беше излъчвано пряко на уебсайта на долната камара на парламента, пише БГНЕС.

Инициативата беше одобрена от 224 конгресмени, 194 законодатели се изказаха против. Документът беше подкрепен от трима републиканци, а осем демократи се противопоставиха.

Резолюцията задължава президента да не започва военни операции срещу Иран и на негова територия, докато администрацията на САЩ не получи разрешение от Конгреса или не се случи „въоръжено нападение срещу Съединените щати“. Автор на документа беше членът на Камарата на представителите Елиса Слоткин (демократ от Мичиган). По време на работата си за ЦРУ тя няколко пъти е посещавала съседен Ирак.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още