Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Пакетът „Мобилност“ влиза в Европейския парламент

Свят

Пакетът „Мобилност“ влиза в Европейския парламент

Пакетът Мобилност влиза в Европейския парламент - Tribune.bg
Снимка:

В Пловдив превозвачи ще изгорят камион в знак на символичен протест

Спорният пакет „Мобилност“ влиза в пленарната зала на Европейския парламент. Последните две бариери пред това бяха преодолени вчера и във вторник.

Първо транспортната комисия в ЕП скоростно гласува 1600 поправки, за да може да бъде вкаран в зала. Председател на комисията е французойката Карима Дали, която действа с твърда ръка, не допусна дебат и плътно следваше волята на френския президент Еманюел Макрон, който лансира пакета.

Вчера беше отхвърлено предложението пакетът да бъде оттеглен от гледане в зала. 219 бяха гласовете „за“ отлагането и 267 „против“. Така пакетът ще бъде гласуван днес в 12 часа българско време. Председателят на ЕП Антонио Таяни уточни, че ще бъдат обединявани текстове със сходно съдържание, за да се съкрати времето за гласуване.

Всички усилия на страната ни за спирането му бяха пропилени преди седмица, когато едва два гласа разлика не достигнаха до изключването му от дневния ред. Трима български депутати пропуснаха вота – Николай Бареков, Неджми Али от ДПС и Светослав Малинов от ДСБ. Те имаха силата да обърнат гласуването.

И докато В Брюксел ще се решава бъдещето на целия транспортен сектор в ЕС, в Пловдив демонстративно ще бъде подпален тежкотоварен камион, облепен с протестни лозунги срещу европейската регулация, по-популярна като „плана Макрон“.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати