Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Широк медиен отзвук в Гърция на срещата Борисов – Мицотакис

Свят

Широк медиен отзвук в Гърция на срещата Борисов – Мицотакис

Снимка:

Печатните медии в Гърция отразяват като водеща новина срещата между премиерите Борисов и Мицотакис вчера в Атина, пише БНР. След излъчените директно репортажи в телевизионните медии от церемонията по подписване на споразумението за българското участие в терминала за втечнен газ в Александруполис, днес изданията го поставят като водеща новина.

Пълният текст на изказването на българският премиер е на страниците на вестник "Прото тема" с обширен видеоматериал от церемонията по подписването на договора.Медията поставя акцент върху изказването на премиера Борисов,че "проектът ще окаже тласък в икономиката на страните от региона".

Вестник "Етнос" публикува обширен материал под заглавие"Мицотакис -Борисов подписаха споразумение за природан газ в Александруполис" и под акцент думите на българския премиер" Гърция и България са център за трансфер на газ".

"Катимерини" също отразява геополитическото събитие под заглавие" Александруполис - енергиен център от световен мащаб".

Вестник "Иефимерида тон синдактон" подчертава ,че премиерът Борисов изказа благодарност на всички,работели по проекта в условията на пандемия.

Опозиционното издание"Авги" коментира недоволството на партията Сириза,че до споразумение за терминала за втечнен газ е достигнато след упорита работа на предишното правителство с България.  


Коментари (4)

Изумен В Гърция широк медиен отзвук, тук почти никакъв. Естествено, нали Божковите медии са заети да преджуркват великите "протести" и да им броят дните (преди да се споминат).
25.08.2020 14:03 / Отговор
ссс В България оглушителна ТИШИНА от медиите.
25.08.2020 17:20 / Отговор
КОКОШ КОКОШКОФ ШИРОК КОЛКОТО МОЖЕ ДА Е ШИРОК БАРБА ГАНЬОС
25.08.2020 18:32 / Отговор
Безплатни Е-КНИГИ bg-biblioteka.blogspot.com
26.08.2020 00:12 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още