Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. България иска помощ от Италия за разследването на боклука

Закон и ред

България иска помощ от Италия за разследването на боклука

България иска помощ от Италия за разследването на боклука - Tribune.bg
Снимка:

Издирват се двама македонци

На пристанище Варна-Запад разследващите продължават да отварят контейнерите с нерегламентирано внесен боклук от Италия, предава БГНЕС.

Получател на товара е българското търговско дружество „Блацион“ ООД, със седалище и адрес на управление в гр. София. Негови управители са македонските граждани Блаже Христовски и Горан Ангелов.

Днес бе съобщено, че прокуратурата води разследване за 20 контейнера с боклук на пристанището в Бургас, като получателят отново е „Блацион“ ООД.

Прокуратурата във Варна е поискала съдействие от италианските власти да предоставят информация за фирмата - изпращач „Дентиче Пантелоне" със седалище в Авелино, съобщи наблюдаващият прокурор. Установява се също дали собствениците на фирмата - получател - македонските граждани Блаже Христовски и Горан Ангелов, живеят на територията на нашата страна, или ще бъдат издирвани със съдействието на Северна Македония. Съдружниците им Ецио Боче и Винченцо Трассари ще бъдат търсени по линия на международното сътрудничество.

Италианската компания е основана през 1984 г. и се специализира в рециклиране и повторната употреба на отпадъци, депониране на твърди индустриални отпадъци и преработка на пластмаса. Според сайта на компанията това става възможно с инсталирането на полуавтоматична система за работа.

Доставката е била за фирма „Блацион“ ООД, но към момента няма задържани. Българската компания получател е регистрирана като дружество с ограничена отговорност, а сред дейностите в портфолиото се посочват събиране, преработка и търговия с битови отпадъци.

25-те контейнера във Варна са пристигнали на 9 октомври миналата година с разрешение да останат на пристанището 90 дни. След изтичането на този срок собственикът им не ги потърсил, прокуратурата започна досъдебно производство и проверка на съдържанието на товара. Освен описаните пластмаса и каучук, в тях има дрехи, играчки и битови уреди.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Варна, Италия

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети