Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Бивша служителка на Банев: Работниците бяха без заплати 6 месеца, но той си купи автомобил

Закон и ред

Бивша служителка на Банев: Работниците бяха без заплати 6 месеца, но той си купи автомобил

Бивша служителка на Банев: Работниците бяха без заплати 6 месеца, но той си купи автомобил - Tribune.bg
Снимка:

Баневи завариха работещо предприятие, но нямаха намерение да го развиват

Проговори бивша юристка на семейство Баневи, която е работила и във фалираното предприятие „Полимери“. Адвокат Мария Николова напуска работа преди години, заради заплаха за сигурността ѝ. И до днес обаче не може да разгласява какво точно ѝ се е случило.

 „От 2008 г. работя с тях. Първият казус беше изключването на Николай Банев от съдружие с Ветко Арабаджиев. След това започнах да работя навсякъде, където имаше проблеми”, разказва тя пред Нова ТВ.

„Полимери” беше изключително предприятие, единствено по рода си в България. С взимането си там Баневи завариха едно работещо предприятие с утвърдени позиции. Още 2009 г. стана ясно, че те нямат намерение да го развиват. Можеше да бъдат направени хиляди неща”, казва Николова.

Тя си спомня и скандален случай отпреди близо 10 години за начина, по който Банев е гледал на работниците си.

„С тогавашния главен счетоводител в рамките на няколко седмици събрахме около 1,5 милиона лева по сметка на „Полимери”, които бяха от несъбрани вземания. Моето предложение към г-жа Банева, която беше изпълнителен директор, беше да се изплатят заплати на работниците, които не бяха взимали пари от шест месеца. На аванс и заплата им бяха давани по 50 лева с обещание, че следващия път ще си получат парите. Г-жа Банева каза, че ще си помисли, но след това се обади Николай Банев и каза тези пари да му бъдат пуснати по негова сметка, защото смята да си купи автомобил”, разказа още Мария Николова. 

По думите ѝ на практика „Полимери” е оставено без никакви приходи.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Роси Отиват с затвора, толко много хора са прецакали
12.12.2018 11:16 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети