Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Борисов: Шефът на полицията в Габрово трябва да подаде оставка

Закон и ред

Борисов: Шефът на полицията в Габрово трябва да подаде оставка

Борисов: Шефът на полицията в Габрово трябва да подаде оставка - Tribune.bg
Снимка:

Премиерът съобщи, че има данни как от месеци големи групи притесняват хората в града

„Изключвам тези, които подклаждат случващото се в Габрово. Имам основателни претенции към шефа на полицията. За мен оставката трябва да е факт веднага, когато министърът се върне (министър Младен Маринов е на посещение в Европол)“, заяви премиерът Бойко Борисов от Дубровник по повод напрежението в Габрово.

Премиерът съобщи и че има данни как от месеци наред  големи групички се разхождат из града, пият бира и се правят на интересни.

„Ролята на полицията е това да не го допусне“, заяви премиерът.

„Нито едните, нито другите трябва да се заиграват със страховете на хората. Полицията е за това да е взела мерки. Ако наистина има такива групи, които притесняват майките, децата, къде е полицията?“, попита премиерът.

Той посочи, че след като се върне в България и министърът на МВР също се върне най-вероятно ще се вземе решение за освобождаването на директора на районната полиция.

„Няма незадържан ром за престъпление. Да, грубо посегателство. Да, тези, които са набили магазинера в Габрово, са задържани. Въпросът е защо са ги пуснали. За този, който ги е пуснал от ареста, ще искам тежки санкции като се прибера", категоричен е Борисов.

Начело на полицията в Габрово е старши комисар Борислав Николаев Бончев. Той е назначен със заповед на министъра на вътрешните работи от 23.07.2014 г. за директор на ОДМВР-Габрово.

 

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати