Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Бояджиев: Случаите "Скрипал" и "Гебрев" са на ниско професионално ниво

Закон и ред

Бояджиев: Случаите "Скрипал" и "Гебрев" са на ниско професионално ниво

Бояджиев: Случаите Скрипал и Гебрев са на ниско професионално ниво - Tribune.bg
Снимка:

„Смешна история“ видя о.з. генералът във версията за сходство в двата случая

„Изпълнението на операциите срещу Сергей Скрипал и Емилиян Гебрев са на ниско професионално ниво. Едва ли са работа на разузнавателни служби.“ Това заяви о.з. генерал Тодор Бояджиев пред БНТ. Той коментира случая от 2015 година, когато бизнесменът Емилиян Гелбрев е отровен, а в България е засечен заподозрян за съучастие към случая „Скрипал“.

Ген. Бояджиев смята, че отравянето на бившия двоен агент Скрипал и дъщеря му Юлия е акт на лично отмъщение. То е било извършено от "заслепени за мъст" разсекретени от него британци, работещи за руските служби.

„Не може разузнаване да направи такова нещо. Не може Путин, офицер от КГБ, с дълга практика като разузнавач, да оторизира такова нещо“, смята той.

Бившият разузнавач нарече "смешна история" съмненията, че българският бизнесмен Емилиян Гебрев е бил отровен с вещество, подобно на използвания срещу Скрипал „Новичок".

„Ако "Новичок" е използван на 24 април 2015 г. и не е дал търсения резултат, кое разузнаване 4 г. по-късно ще тръгне да използва нещо, което се е доказало като неефективно“, попита той.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети