Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Ден трети: Божков отново бил на разположение на разследващите

Закон и ред

Ден трети: Божков отново бил на разположение на разследващите

Ден трети: Божков отново бил на разположение на разследващите - Tribune.bg
Снимка:

Твърденията на прокуратурата били злостна пропаганда

„На разположение съм. Къде съм не е най-важното.“ Това каза пред NOVA издирваният хазартен бос Васил Божков. Вчера бизнесменът съобщи,че няма намерение да се върне в България, а ден по-рано отново заяви, че е на разположение на разследващите.

„Самолетът не е на „Нове холдинг” и кой ви каза, че аз съм пътувал в този самолет“, каза Божков и отрече информацията, че се намира в Дубай. Вчера той обясни, че е на Балканите и на час път със самолет от България.

Божков разкри, че не е знаел за спецакцията, организирана в София, при която бяха проверени няколко офиса на бизнесмена.

Той заяви, че твърдението на прокуратурата за дължимите над 500 млн. лв., които Божков трябва да изплати на държавната хазна, е злостна пропаганда.

„Никой не каза, че компаниите ми са внесли над 500 милиона в хазната. Не може да се смятаме за нищо. Посъветвах Гешев да не бърка търговския закон с наказателния”, коментира Божков.

Той отрече категорично, че е предлагал подкуп на членове на Комисията по хазарта.

"Не могат да правят квалификации за криминален тип, олигарх, за ограбил хората. Не съм заплашвал с убийство. Все още не мога да си обясня какво се случи. Изведнъж държавата рязко ме нападна, благодарение на бръщолевенето на някакви хора, които за мен са психично болни. Нямам никакъв страх в момента. Мисля, че ще се стигне до съд и там ще се решава", разказа още Васил Божков.

Той се пита защо е виновен, при положение, че е платил всички данъци.

Повдигнатото на Васил Божков обвинение е за организиране и ръководене на престъпна група, действала на територията на цялата страна от 2014 година. Групата е извършвала принуда, подкупи и други престъпления, съобщиха вчера от прокуратурата.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Васил Божков

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети