Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Димитър Иванов: Няма връзка "Скрипал" – Гебрев

Закон и ред

Димитър Иванов: Няма връзка "Скрипал" – Гебрев

Снимка:

Отравянето на Гебрев с "Новичок"? Все едно с танк да убиеш муха, твърди експертът

"Не мога да свържа фактите в някаква логическа верига между случая "Скрипал" и станалото с Емилиян Гебрев. Няма посочен руски агент, има някакво име. Когато той е бил в България, във Великобритания нищо още не се е случило. Сега изведнъж се говори за Новичок. Нарушен е оперативният процес. Когато се съберат определени данни, те се подлагат на анализ, спрямо който се изграждат съждения. Обвиняващите си противоречат един на друг", посочи експертът по национална сигурност и бивш шеф проф. Димитър Иванов пред Bulgaria ON AIR.

Той коментира натравянето на бизнесмена Емилиян Гебрев през 2015 година и информацията, че заподозрян по случая „Скрипал“ е бил в България по това време.

Според Иванов въпросът е какъв е смисълът от тази постановка.

"Геополитически. Светът се променя. Всеки се бори за зона на влияние. Никого не можем да посочваме за враг – ние нямаме интерес от това. Постановката е самодейна – режисьорът ѝ не се вижда. Цялата тази драма не е нито в полза на САЩ, нито на Русия. Тя е елементарна. Господин Гебрев нищо не е казал. Той преди 4 години е подал сигнал. Неговият случай не е геополитика, а бизнес конфликт. Нямаме бойно отровно вещество. Този скандал ще си отмине", категоричен е експертът.

Според проф. Иванов в случая с Гебрев става дума за това с танк да се убива муха. "Няма логика в тези действия. Всеки може да пусне безумна версия за себе си", подчерта той.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив