Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Димитър Иванов: Няма връзка "Скрипал" – Гебрев

Закон и ред

Димитър Иванов: Няма връзка "Скрипал" – Гебрев

Димитър Иванов: Няма връзка Скрипал – Гебрев - Tribune.bg
Снимка:

Отравянето на Гебрев с "Новичок"? Все едно с танк да убиеш муха, твърди експертът

"Не мога да свържа фактите в някаква логическа верига между случая "Скрипал" и станалото с Емилиян Гебрев. Няма посочен руски агент, има някакво име. Когато той е бил в България, във Великобритания нищо още не се е случило. Сега изведнъж се говори за Новичок. Нарушен е оперативният процес. Когато се съберат определени данни, те се подлагат на анализ, спрямо който се изграждат съждения. Обвиняващите си противоречат един на друг", посочи експертът по национална сигурност и бивш шеф проф. Димитър Иванов пред Bulgaria ON AIR.

Той коментира натравянето на бизнесмена Емилиян Гебрев през 2015 година и информацията, че заподозрян по случая „Скрипал“ е бил в България по това време.

Според Иванов въпросът е какъв е смисълът от тази постановка.

"Геополитически. Светът се променя. Всеки се бори за зона на влияние. Никого не можем да посочваме за враг – ние нямаме интерес от това. Постановката е самодейна – режисьорът ѝ не се вижда. Цялата тази драма не е нито в полза на САЩ, нито на Русия. Тя е елементарна. Господин Гебрев нищо не е казал. Той преди 4 години е подал сигнал. Неговият случай не е геополитика, а бизнес конфликт. Нямаме бойно отровно вещество. Този скандал ще си отмине", категоричен е експертът.

Според проф. Иванов в случая с Гебрев става дума за това с танк да се убива муха. "Няма логика в тези действия. Всеки може да пусне безумна версия за себе си", подчерта той.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати