Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Експерти: Има опасност да се унищожат доказателства от катастрофата на Семерджиев

Закон и ред

Експерти: Има опасност да се унищожат доказателства от катастрофата на Семерджиев

Европейският център за транспортни политики (ЕЦТП) алармира, че има сериозна опасност да бъдат увредени, прикрити и дори да изчезнат изключително важни доказателства, отнасящи се до катастрофата с участието на Георги Семерджиев.

Причината е, че автомобилите-участници - джипът Audi SQ7 и таксиметровият автомобил, са оставени на открито на улицата пред СДВР, като до мястото всеки има свободен достъп. Това позволява лесна външна намеса - човешка или на природата, и компрометиране на изключително важни доказателства, което може драстично да изкриви делото. Затова ЕЦТП пита:

- Няма ли къде да бъдат прибрани и съхранени автомобилите, за да се гарантира обективно разследване?

- Какво би спряло някой да демонтира различни части от автомобилите, като например: бордовия компютър на аудито, от който би могло да се установи неговата скорост в момента на удара с която Семерджиев е причинил катастрофата, при която загинаха две млади жени?

- С какво този начин на съхранение на веществените доказателства помага на разследването, особено на автотехническата експертиза, без която обстоятелствата няма как да бъдат напълно изяснени?

- Правена ли е до момента експертиза на двата автомобила?

- Кой ще носи отговорност, ако автотехническата експертиза остане непълна?


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати