Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Гешев без компромиси: Щом премиерът може да бъде разпитан, защо да не може секретарят на Радев

Закон и ред

Гешев без компромиси: Щом премиерът може да бъде разпитан, защо да не може секретарят на Радев

Снимка:

„Компромис няма да има за никого. След като може да бъде разпитан министър-председателят, след като може да бъде задържан под стража действащ министър, не виждам защо да не може да бъде разпитан секретарят на президента.“ Това заяви главният прокурор Иван Гешев по повод недоволството от страна на Президентството.

Вчера от „Дондуков“ 2 се оплакаха, че прокуратурата продължавала „да отправя внушения за естеството на комуникацията на секретаря на държавния глава по правни въпроси и антикорупция на базата на селективно подбрани части, без да е ясен контекстът на разменяните съобщения.“

Специализираната прокуратура днес показа още скандални чатове между бизнесмена Пламен Бобоков и президентския секретар Пламен Узунов. От тях става ясно, че комуникацията между секретаря по правните въпроси и антикорупция на президента и бизнесмена е продължила дълго време.

„Българската прокуратура е открита по такъв начин, по какъвто не е открита никоя друга институция в България. Ние показваме доказателства на българските граждани – тази мрежа от зависимости между едър бизнес, политически зависимости на всички нива и какво ли още не“, заяви главният прокурор. И допълни:“Тази мрежа е много заплетена. Но ние сме твърдо решени да я разплетем.“

„Доколкото си спомням президентът призова да се разследва корупцията и търговия с влияние. Българската прокуратура, докато съм главен прокурор, няма да прави компромиси. Сега той да отговаря“, каза още Обвинител №1.

„Когато ние работим, работим безкомпромисно и не ни интересува кой политик каква длъжност заема. Наясно сме с последствията, с политическите атаки, на които ще бъде подложена прокуратурата, с медийните атаки, с личностните атаки. Ние влизаме в битка и съм твърдо решен да я спечелим“, допълни Гешев.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още