Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Гешев: Действията на Божков са поредна серия от един несвършващ сериал

Закон и ред

Гешев: Действията на Божков са поредна серия от един несвършващ сериал

Снимка:

„Докато никой не ги закачаше, те живееха в една правова държава. Когато прокуратурата работи, се оказва, че Европейският съюз се състои от неправови държави, а правовите държави станаха Сърбия и някои страни от Близкия Изток“. Това коментар направи пред БНТ главният прокурор Иван Гешев по повод действията на укриващия се бизнесмен Васил Божков.

Той заяви, че впечатлението му е за поредна серия от един „несвършващ сериал, започнал с активните действия на прокуратурата по отношение на лица, които през годините на криминален преход са се чувствали недосегаеми.“

Според него случаят се използва от определени политически сили.

„Те не са приятели, но съвпадат по интереси. Интересите да защитят себе си, парите си и се обединяват пред общия враг - прокуратурата и в най-общ план държавата. Българският гражданин очаква справедливост, справедливост по отношение на всички, независимо дали си милионер или си ром; независимо дали разполагаш с милиарди; дали си гражданин на София или извън София. Целта ми е да покажем, че всички са еднакви пред закона“, подчерта той.

Главният прокурор каза, че прокуратурата е много наясно срещу кого се изправя и срещу кой ще продължи да се изправя - хора, които през годините са били недосегаеми, които са правили каквото си искат. Знае се, че ще е трудно.

Случващото се с ПФК „Левски“ е подигравка с клуба, с привържениците, с името Левски. Според него това е поредна стъпка в определена защитна стратегия. Подобни опити за дисбалансиране на държавата е правил и Цветан Василев, отбеляза Гешев.

Той коментира и медийните изяви на Лозан Панов.

„Явно се готви да политическа кариера, която определено не е общински съветник. Работата му е да има определено поведение пред медии когато се излъчват на живо негови изяви. Тъжното е, че според мен той не решава проблемите на магистратите“, каза той.

Гешев коментира и кризата с коронавируса.

„Държавата е създадена за това, за да налага правилата по отношение на тази малка част от гражданите, които не спазват правилата в интерес на тази голяма част, над 90% от хора, които спазват правилата“, обясни главният пркурор.

Той отбеляза, че само у нас е видял държавата да се моли сутрин, обед и вечер на нарушителите да спазват правилата.  


Коментари (1)

Иван Мястото на бандити като Божков и Цветан Василев е само в затвора, а не във фейсбук и по Божков ТВ – bTV!
19.05.2020 12:09 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още