Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Иванчева иска да става евродепутат, Петрова – кмет

Закон и ред

Иванчева иска да става евродепутат, Петрова – кмет

Иванчева иска да става евродепутат, Петрова – кмет - Tribune.bg
Снимка:

Делото срещу двете е на финалната права, пледоариите започват в неделя

Финалните пледоарии по делото срещу бившия кмет на „Младост“ Десислава Иванчева, заместничката ѝ Биляна Петрова и бившия кмет на „Младост“ Петко Дюлгеров са насрочени за 14 април. Тогава ще стане ясно какво наказание ще иска прокуратурата за тримата подсъдими.

На финала на делото последва драматичен обрат, след като Петко Дюлгеров, който е един от основните свидетели, рязко се отрече от показанията си досега.

От първоначалните показания на Дюлгеров в досъдебното производство става ясно, че той е бил посредникът, който е взел въпросната сума от 70 000 евро.

„Водили сме разговори с Ваклин моят хонорар да бъде 14 хиляди“, гласят част от показанията на Дюлгеров. Според неговите твърдения Иванчева искала парите като спонсорство, за да придвижи преписката за строеж на Ваклин.

В крайна сметка обаче Дюлгеров категорично заяви днес, че не поддържа тези показания, защото те са били „направени под натиск в присъствието на служебен адвокат“.

Пред съда беше представена последната експертиза на тефтера на Иванчева. Според експертите, в него освен Иванчева и Дюлгеров, може да е писал и трети човек, но не е ясно кой е той. Вещите лица не бяха категорични и в това дали вторият човек е Дюлгеров. Нова експертиза обаче беше отхвърлена от съдията.

Пред съда Иванчева отрече обвиненията.

„Не съм забавяла умишлено преписки за строежи! Никога не съм се виждала насаме, с който и да е – строители, дарители! Приемала съм дарения само в натура, не в паричен вид и те винаги са били насочени към Столична община!“, твърди тя.

Прокуратурата поиска да бъде разпитан съкилийника на Петко Дюлгеров – Анри Ковачев, а адвокатите на подсъдимите заявиха желанието си да бъдат призовани като свидетели две други жени. Едната от тях е пребивавала заедно с Иванчева в болницата, а втората – в следствения арест. Съдът не уважи нито едно от исканията, при което прокуратурата поиска отвод на съдията, какъвто не последва.

Самите обвиняеми си тръгнаха видимо доволни от последните развития по делото.

„Истината излиза, обоснованото предположение, че няма абсолютно нищо, което да докаже твърденията на прокуратурата. Продължава да се прави натиск върху свидетели“, заяви Десислава Иванчева след края на заседанието днес.

„Ако се гледат доказателствата и няма външен натиск, очакваме оправдателна присъда. Надявам се, съдът да остане безпристрастен. Целта е да бъдем изтощени, още от самото начало се знаеше“, заяви Биляна Петрова.

Последва хвърлянето на „нова бомба“ в съда - хванатата с рекорден подкуп Десислава Иванчева използва момента, за да съобщи, че ще се кандидатира за евродепутат.

„Подкрепата на хората от София и страната, думите им, че борбата ни трябва да продължи, трябва да участваме на следващите евроизбори, трябва да участваме на изборите през септември, трудно, но все пак ни убедиха и действително борбата ще продължи“, обяви Иванчева.

„Инициативен комитет се свърза с г-жа Иванчева. Днес е регистриран за Европейските избори. Така че тя ще се яви на Европейските избори като независим кандидат“, посочи Биляна Петрова.

„Ние няма да се отказваме. За есенните избори също една от двете или двете ще се кандидатираме“, заяви още Биляна Петрова.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети