Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Съдът разпореди експертиза на чужд почерк в тефтерчето на Иванчева

Закон и ред

Съдът разпореди експертиза на чужд почерк в тефтерчето на Иванчева

Съдът разпореди експертиза на чужд почерк в тефтерчето на Иванчева - Tribune.bg
Снимка:

Проверяват дали е почеркът на бившия районен кмет на "Младост" Петко Дюлгеров

Специализираният наказателен съд разпореди да бъде направена допълнителна експертиза на почерка в тефтерчето на бившата кметица на столичния район "Младост" Десислава Иванчева, което беше намерено при задържането ѝ в центъра на София миналия април. В съдебната зала днес стана ясно, че в него има записки с чужд почерк.

Обвинението определи представената днес графологична експертиза за неясна и противоречива, затова поиска да не се приема от съда и да се назначи нова. Съдия Иво Хинов обаче постави нова задача на вещото лице и отхвърли частично исканията на прокурорите.

Целта на новата експертиза е да установи дали това не е почеркът на другия подсъдим по корупционното дело - бившия районен кмет на "Младост" Петко Дюлгеров.

Прокурор Богдана Тончева посочи, че само цифрите са писани с друг почерк. Но според експертите има и букви, които не отговарят и е надписвано допълнително.

Според прокуратурата в тефтерчето на Иванчева са водени записки, свързани с подкупа – сметки за квадратурата на проектите на Ваклин и евентуалните суми, които да му се поискат.

Според назначената експертиза обаче цифрата 40 000 не е написана от Иванчева. В тефтерчето имало и друго число, което също било от с друг почерк.

„Експертизата е двойна, предишната е тройна. Експертите с пълна яснота и мотивация доказаха, че не само цифри и букви не отговарят. Има и друга страница, която се появява и която е извън кориците на делото. Надявам се на 9 април да се установи, че доказателствата са абсолютно манипулирани, да не кажа и по-груба дума – фалшифицирани“, заяви след днешното заседание бившият кмет на „Младост“ Десислава Иванчева.

„Би могло да се допише и след ареста“, заяви от своя страна бившата заместничка на Иванчева – Биляна Петрова.

Тефтерчето, заедно с намерените белязани пари при задържането на тримата на 17 април 2018 година, са основните доказателства, с които прокуратурата ги обвинява, че са поискали половин милион евро от строителния предприемач Александър Ваклин.

Автор: Андреа Драганова


Последвайте ни в Google News

 

Етикети дело, Младост

Коментари (1)

Мина Ааа чужда нейния е да влиза в затвора там и е мястото
15.03.2019 12:54 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати