Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Първоначално от Ваклин са поискани над 600 кв. м. от сграда

Закон и ред

Първоначално от Ваклин са поискани над 600 кв. м. от сграда

Първоначално от Ваклин са поискани над 600 кв. м. от сграда - Tribune.bg
Снимка:

Това разкри самият бизнесмен, който е основен свидетел по делото срещу Иванчева

Първоначално от бизнесмена Александър Ваклин не са поискани пари и недвижими имоти. Това заяви самият той, който отново бе разпитан в съда по делото „Иванчева“. Той е основен свидетел по делото за взимане на подкуп в особено голям размер срещу бившата кметица на „Младост“ Десислава Иванчева, заместничката ѝ Петрова и Петко Дюлгеров. Ваклин се е срещал отделно с Дюлгеров и в началото той му е обяснил, че е нормално кметът на Младост да получи от 3% до 5 % от РЗП-по (разгънатата застроена площ) от строежа, за който е трябвало да се издадат документи. Това се равнявало на 620 кв. м. или около 10 апартамента.

“Имаше моменти, в които се съмнявах, че Иванчева знае за разговорите с Дюлгеров. Да ви кажа честно, не исках това да е истина“, споделя бизнесменът. Парите за подкупа – 70 хил. евро, с които бе задържана бившата кметица, са осигурени от Ваклин.

По време на разпита Ваклин каза още, че е бил кандидат-депутат. Пред журналистите той обясни, че това е било по време на изборите през 2013 година, като е бил издигнат от малка партия, но тя не успяла да вземе и 1% от вота. Той заяви, че няма интерес в политиката

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати