Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Лозан Панов се обяви за „най-минатия“ в апартаментната сага

Закон и ред

Лозан Панов се обяви за „най-минатия“ в апартаментната сага

Снимка:

Не иска да поема отговорност. Как можете да си представите, че ще го направя, пита шефът на ВКС

„Излизам най-минатия човек – не съм собственик на имот, а от мен се иска да се откажа да работя, като подам оставка или изляза в отпуск! Как можете да си представите, че ще го направя?". Това беше първият коментар на председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов след апартаментния скандал около жена му Елисавета, цитиран от сайта defakto.bg.

Днес стана ясно, че Инспекторатът на ВСС ще прави проверка за конфликта на интереси на Лозан Панов. НАП-София пък ще извърши данъчна проверка на придобиването и ползването на апартамента, който е купила съпругата му. В рамките на данъчната проверка се разпорежда да се установи произхода на средствата за закупуване на имота, начина на ползването му, както и спазването на данъчното законодателство във връзка с тази сделка, съобщиха от прокуратурата.

На въпрос дали е знаел за сделката с апартамента с "Артекс", председателят на ВКС Лозан Панов отговори: "Разбира се, че знаех".

Попитан кой плаща наема за жилището (в медии Елисавета Панова беше обяснила, че то е закупено далеч преди брака им от нейната фирма „Ганева 2000“ и в момента всеки месец ѝ се плаща наем), Панов каза: „По закон, когато собственик е юридическо лице, естествено, че му се дължи наем от онзи, който го е наел“.

Председателят на ВКС заяви също, че специално сделката с въпросния апартамент вече е била обект на разширена данъчна ревизия от НАП, която той не знае да е приключила. Приключили са само проверки срещу него като физическо лице.

Съпругата на Лозан Панов Елисавета свика вчера подбрани медии на пресконференция за евтиния си апартамент от „Артекс“. Очакваше се половинката на шефа на Върховния касационен съд да се оправдае за придобиването на жилище и два гаража в столичния квартал „Изток“ за рекордно ниските 93 хил. лв. После обаче се отказала да обяснява на обществото, след като разбрала, че на брифинга за избрани, са пристигнали представители и на други медии.  


Коментари (1)

Кирил ХА-ха, а затворче как ти се струва
04.04.2019 13:45 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив