Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Магдалинчев: Лозан Панов винаги се опитва да бяга от отговорност

Закон и ред

Магдалинчев: Лозан Панов винаги се опитва да бяга от отговорност

Магдалинчев: Лозан Панов винаги се опитва да бяга от отговорност - Tribune.bg
Снимка:

Влизането в съдебните залите ще става с маски и ръкавици

Лозан Панов винаги се опитва да бяга от отговорност. Това заяви пред bTV Боян Магдалинчев, представляващ Висшия съдебен съвет (ВСС).

Поводът за този коментар е скандалът около клип, заснет в Съдебната палата на рап песен за легализиране на „билката“. За договора с продуцентите на клипа беше обвинен стопанисващия по това време Съдебната палата председател на Върховния касационен съд Лозан Панов.

Заради казуса ВСС отне Палтата от Панов и я повери за стопанисване на председателя на Софийския апелативен съд (Даниела Дончева в момента). Председателят на ВКС заподозря предварително планирана атака и обяви, че причината е във факта, че не изпълнява политически поръчки.

„Съдържанието на клипа е потресаващо, съдържанието е ужасно – призовава се към разпространение на дрогата, декриминализация, може ли това да се снима в Съдебната палата“, коментира Магдалинчев. По думите му в договора за заснемане на клипа е трябвало да има клауза, която да включва проверка на съдържанието.

Относно работата на съдебната система след края на извънредното положение – след 13 май, представляващият ВСС обяви, че съдебната система ще започне да функционира в пълен обем.

„Мерките ще има – в залите, коридорите, архивите, кабинетите. Влизането в залите във всички случаи ще става с маски и ръкавици“, уточни Магдалинчев.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети