Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Мария Банева: Живея с 340 лв., чудим се как да гледаме децата в Ница

Закон и ред

Мария Банева: Живея с 340 лв., чудим се как да гледаме децата в Ница

Снимка:

Банев помагал солидно в политиката, човек с леви убеждения е

„Аз разполагам само с пенсия от 340 лв.“ Това заяви майката на олигарха Николай Банев- Мария в ефира на bTV. Тя отговори отрицателно и на въпроса- Богата фамилия ли сте? „Даже се чудим как да гледаме децата във Франция. Децата са в Ница, в един английски колеж, който е много добър“, каза още Мария Банева. Тя е обвиняема за участие в организирана престъпна група по делото, по което отговорност се търси от сина ѝ и съпругата му Евгения. Банев е обвинен за лидер на групата за пране на 1,3 млрд. лв. и данъчни престъпления.

„Решенията в дружествата, управлявани от фамилия Баневи, са се взимали от бордове на директори и никога еднолично“, твърди Мария Банева. Тя посочи, че участието ѝ във фирмите на фамилията може да се определи като формално. Била в ръководството на ТЕЦ – Казанлък, но не приема обвиненията на прокуратурата, че семейството е „обезкостило” дружеството.

Майката на Николай Банев заяви, че се вижда със сина си при дела и свижданията. Тя допълни, че му е носила в ареста само неща, които са позволени от закона, но не и натурални сокове. В килията на бизнесмена беше открит мобилен телефон, скрит в кутия от натурален сок. Преди седмици излезе информацията, че в килията на Банев е намерен телефон, скрит в кутия от сок. На последното заседание по мярката за неотклонение на олигарха, пък прокуратурата съобщи, че тримата обвиняеми Банев, съпругата му и майка му си разменяли съобщения чрез мобилно приложение.

Мария Банева посочи, че е в много добри отношения със снаха си Евгения, която според нея е много образована. „Аз имам желание тя да стане евродепутат, защото арестът не е причината тя да не може да се кандидатира, тя има качества. Вече има хора, които сформираха инициативния комитет”, каза Мария Банева и допълни, че семейството е финансирало политически кампании. „Първата кампания на президента Георги Първанов, Николай е човек с леви убеждения. Знам, че доста солидно е помагал за кампанията”, посочи още тя.  


Коментари (1)

Hemy Kosstas Varnalius Indeed ЗА ОПАСНОСТТА ЗА ВАРНА-ГРАД ОТ НАЛИЧИЕТО НА ТЕЖКИ ПРОИЗВОДСТВЕНИ МОЩНОСТИ В ДЕВНЕНСКАТА НИЗИНА,
СЕ ГОВОРИ В СИГНАЛНИ ЗАПИСКИ ДО ОБЛАСТЕН СЪВЕТ-ВАРНА НА ВАРНЕНСКИ ГРАЖДАНИ,
ОЩЕ ОТ СРЕДАТА НА ОСЕМДЕСЕТТЯХ ГОДИНИ НА ДВАДЕСЕТИ ВЕК.
ДА СЕ ЗНАЕ . . .
08.02.2019 20:56 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив